Εάν αγοράζετε μπανάνες μία φορά την εβδομάδα, το φρούτο αυτό μπορεί να είναι μόνιμα μια πηγή απογοήτευσης. Σε λίγες μόνο ημέρες οι περισσότερες μπανάνες είναι πλέον πολύ ώριμες για να τις απολαύσετε και καταλήγετε να τις προσθέτετε σε smoothies ή μπανανόψωμα για να μην τις πετάξετε.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες προκειμένου να διατηρηθούν για περισσότερο, οι περισσότεροι από τους οποίους περιλαμβάνουν την αποθήκευση των φρούτων σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά το ψυγείο και η κατάψυξη μπορεί επίσης να αποτελούν επιλογή για κάποιους.
Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε μια μπανάνα κάθε μέρα – Ειδικοί αποκαλύπτουν τους κινδύνους
Ανάμεσα, λοιπόν, στους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης της μπανάνας, όπως στην κατάψυξη, στο ψυγείο, στον πάγκο της κουζίνας, σε ένα γάντζο, τυλιγμένες με πλαστική μεμβράνη, σε πλαστική σακούλα, οι τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, ποιος είναι αυτός που ξεχωρίζει ως κορυφαίος;
Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τις μπανάνες
Σύμφωνα με τους ειδικούς στην ασφάλεια και διατήρηση των τροφίμων, ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τις μπανάνες για να τις κάνετε να διαρκούν περισσότερο είναι να τυλίγετε τις άκρες τους με αλουμινόχαρτο.
Η μέθοδος αυτή επιδιώκει να σταματήσει την απελευθέρωση αερίου αιθυλενίου (ή τουλάχιστον να το συγκρατήσει) έτσι ώστε τα φρούτα να ωριμάζουν πιο ομοιόμορφα και αργά. Χρησιμοποίησε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου και τυλίξτε το σφιχτά γύρω από το τσαμπί της μπανάνας.
Το πιθανότερο είναι να διαπιστώσετε πως μετά από κάποιες μέρες η μπανάνα θα έχουν απλώς μικροσκοπικές κηλίδες στη φλούδα (σε αντίθεση με τις μέτριες και μεγάλες μαύρες κηλίδες που εμφανίζονται συνήθως στις πολύ γινομένες μπανάνες), με σχεδόν αψεγάδιαστη κίτρινη φλούδα.
Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε μπανάνες
Επίσης, η σάρκα θα είναι πιο βαθιά γλυκιά και λίγο πιο σφιχτή σε σύγκριση με αυτό που είναι όταν η μπανάνα αποθηκεύεται απλώς στον πάγκο της κουζίνας, με λίγη αντίσταση σε κάθε μπουκιά.