Το κόλπο του Gordon Ramsay για να κόβετε τα κρεμμύδια χωρίς δάκρυα και τραυματισμούς

Gordon Ramsay κρεμμύδια

Θέλετε να κόβετε κρεμμύδια χωρίς να δακρύζετε και να αποφεύγετε τα μικροκοψίματα; Ο Gordon Ramsay έχει ένα απλό κόλπο που κάνει τη διαδικασία πιο ασφαλή και πολύ πιο άνετη.

Το λαχανικό των αθλητών στην αρχαία Ελλάδα που ενισχύει το έντερο και το αναπνευστικό και ρυθμίζει το σάκχαρο

Το κόλπο του Gordon Ramsay για να κόβετε σωστά τα κρεμμύδια

​Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία συμβάλλουν στην ιδιαίτερη γεύση και άρωμά τους. Οι ενώσεις αυτές παρουσιάζουν ποικίλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων αντικαρκινικών ιδιοτήτων, αντιθρομβωτικής δράσης, καθώς και αντιβιοτικών και αντιασθματικών επιδράσεων.

Ο σεφ με αστέρι Michelin Gordon Ramsay εξηγεί πώς να κόβετε ένα κρεμμύδι, χωρίς να κόψετε τα δάχτυλά σας ή ακόμη και να δακρύσετε. Τα κρεμμύδια, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των λαχανικών Allium, είναι ένα ευέλικτο συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να τα χειριστεί κανείς.

Πολλά δάχτυλα έχουν κοπεί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Και φυσικά υπάρχουν τα δάκρυα που συνήθως εμφανίζονται όταν τα κόβετε.

Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις στα κυτταρικά τοιχώματά τους που είναι ακίνδυνες όταν είναι διαχωρισμένες. Ωστόσο, αναμειγνύονται όταν τα κυτταρικά τοιχώματα σπάνε με το κόψιμο ή το τεμαχισμό του λαχανικού, δημιουργώντας ερεθιστικά αέρια. Αυτά μπορούν να φτάσουν στα μάτια σας και να προκαλέσουν δάκρυα.

Αλλά ο διάσημος σεφ, κριτής στο Masterchef USA και κάτοχος οκτώ αστεριών Michelin, εξήγησε στους θαυμαστές του πώς να κόψουν το ευέλικτο αυτό λαχανικό χωρίς να κλάψουν. Και μάλιστα έδωσε και μια συμβουλή που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε και τα κοψίματα, αναφέρει το Lancashire Live.

Πώς να μην κλάψετε ποτέ ξανά κόβοντας κρεμμύδια – Ένας γιατρός δίνει τη λύση

Σε ένα βίντεο στο Facebook, ξεκινά δείχνοντας στους θαυμαστές του τη ρίζα του λαχανικού, την οποία, όπως αναφέρει, δεν πρέπει να κόψετε και να πετάξετε πρώτα.

«Αυτό είναι απολύτως κρίσιμο. Αφήστε την εκεί. Αν την κόψετε, το κρεμμύδι θα αρχίσει να “αιμορραγεί” και θα αρχίσετε να κλαίτε αμέσως».

Ρυτίδες: Το κοινό λαχανικό που έχει αντιγηραντική δράση – Ενισχύει την παραγωγή κολαγόνου

Βήμα-βήμα πώς να κόψετε σωστά το κρεμμύδι

Συνεχίζοντας με το μάθημά του, ο σεφ, του οποίου οι τηλεοπτικές εκπομπές περιλαμβάνουν επίσης τα Hell’s Kitchen και Ramsay’s Kitchen Nightmares, δείχνει πώς να κόβετε αποτελεσματικά το κρεμμύδι «χωρίς σπατάλη και χωρίς κόπο». Ο σεφ πρώτα κόβει στη μέση ένα καθαρισμένο κρεμμύδι, κατά μήκος της ρίζας, λέγοντας: «Κόβετε προς τα εμπρός. Αφήστε το βάρος του μαχαιριού να κάνει τη δουλειά».

Στη συνέχεια, δείχνει τα τρία μεσαία δάχτυλά του, ένα μπροστά και δύο πίσω. Δείχνοντας τον κόμπο του μεσαίου δαχτύλου, που βρίσκεται μπροστά και θα βοηθήσει στην αποφυγή κοψιμάτων, εξηγεί: «Αυτό το σημείο του κόμπου θα καθοδηγήσει το μαχαίρι».

«Τα δάχτυλα πάνω στο κρεμμύδι, στρέψτε το μαχαίρι προς τη ρίζα και προσπαθήστε να πλησιάσετε όσο γίνεται πιο κοντά στη ρίζα. Όμορφες, μακριές κινήσεις. Έπειτα πιέστε ξανά το κρεμμύδι μαζί».

Στη συνέχεια, ο σεφ γύρισε το κρεμμύδι και τοποθέτησε το μαχαίρι οριζόντια στην κορυφή.

«Πιέστε το μαχαίρι μέχρι τη μέση του κρεμμυδιού, γείρετε ελαφρώς το μαχαίρι προς τα κάτω».

Έπειτα άρχισε να κόβει στη μέση του λαχανικού και μετά έκανε μια ακόμη κοπή από την κορυφή.

Εξήγησε ότι όταν το κάνετε αυτό, πρέπει να «κρατάτε το κρεμμύδι σαν μπαλάκι του τένις, συγκρατώντας το στη θέση του». Στη συνέχεια, έδειξε πώς να ψιλοκόβετε το κρεμμύδι λέγοντας: «Αφήστε το βάρος της λεπίδας να κόψει το κρεμμύδι μέχρι να φτάσετε στη βάση της ρίζας».

Έπειτα, γύρισε ξανά το κρεμμύδι, συνεχίζοντας να κόβει με μια πάνω-κάτω κίνηση, μέχρι να απομείνει μόνο μια μικρή ποσότητα κρεμμυδιού γύρω από την υπόλοιπη ρίζα.

«Καμία σπατάλη, μόνο η ρίζα. Και έχετε ένα πραγματικά ωραία, ψιλοκομμένο κρεμμύδι».

Οι θαυμαστές του ενθουσιάστηκαν με τη συμβουλή. Η Kassy έγραψε: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, πάντα καταλήγω να κλαίω πολύ». Ο Douglas πρόσθεσε: «Το έκανα λάθος όλο αυτό το διάστημα».

Κίτρινο ή λευκό κρεμμύδι; Ποιο είναι καλύτερο και ποιο ταιριάζει στο φαγητό που ετοιμάζετε

Αλλά ο Joel είχε τη δική του λύση για την αποφυγή των δακρύων: «Προτιμώ τη δική μου τεχνική, τα αποφεύγω με κάθε κόστος».

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top