Γιατί οι πατάτες σας δεν γίνονται αφράτες και τραγανές; Ποιο λάθος κάνετε; Αυτό το μυστικό θα σας δώσε το τέλειο αποτέλεσμα.
Ονειρεύεστε ζεστές αφράτες τραγανές πατατούλες. Ξεκινάτε με κέφι τη διαδικασία του μαγειρέματος, αλλά στο τέλος απογοητεύεστε. Τι πήγε λάθος και οι πατάτες μοιάζουν με λαπά; Μήπως δεν ήταν καλής ποιότητας; Μήπως η θερμοκρασία δεν ήταν σωστή; Φταίει κάτι άλλο και δεν πετύχανε;
Τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει. Το μυστικό για τραγανές πατατούλες είναι αλλού.
Σύμφωνα με τον Μαρκ Ουίλιαμς, διευθυντή σχολής μαγειρικής στο The Grand στο York, όλα έχουν να κάνουν με την υγρασία. Θα πρέπει λοιπόν να τις στραγγίσετε καλά και να περιμένετε μέχρι να σταματήσει ο ατμός.
Μάλιστα, ο Τζο Γουάιτ, επικεφαλής σεφ στο 10 Tib Lane στο Μάντσεστερ, υποστηρίζει ότι και για να φτιάξετε τέλεια ψητά πρέπει να τα αχνίσετε ή να τα βράσετε την προηγούμενη μέρα και να τα αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Αυτό Θα κάνει το εξωτερικό πολύ τραγανό όταν ψηθούν.
Ποια είναι λοιπόν η σωστή μέθοδος;
Για να πάρετε τις τέλειες πατάτες ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες
- Τις ρίχνετε σε κρύο νερό και τις αφήνετε να βράσουν για περίπου έξι λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι άκρες.
- Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε από τη φωτιά και από το νερό και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι
- Τις ανακινείτε στο σουρωτήρι όσο είναι ζεστές για να δώσουν τραχιές, ανάγλυφες άκρες
- Ρίξτε σιμιγδάλι και καρυκεύματα όσο είναι ακόμα ζεστές, καθώς τα συστατικά κολλάνε καλύτερα στο ζεστό φαγητό
- Στη συνέχεια, τις αφήνετε να κρυώσουν
- Όταν είστε έτοιμοι να τις μαγειρέψετε, βάζετε βούτυρο ή ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό ταψί και το αφήνετε να ζεσταθεί
- Ψήνετε για περίπου είκοσι λεπτά σε ζεστό φούρνο
- Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και όταν ροδίσουν τις βγάζετε από το φούρνο
Οι πατάτες που φτιάξατε είναι αυτές που βλέπατε στις φωτογραφίες διάσημων σεφ, αφράτες και τραγανές
Καλή σας όρεξη!!!