Το απίστευτο κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας σε δυο ώρες υγιεινά

πώς να ξεπαγώσετε το κρέας

Θέλετε να ξεπαγώσετε το κρέας γρήγορα χωρίς να αλλοιωθεί η υφή του; Υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορεί να μειώσει τον χρόνο απόψυξης σε μόλις δύο ώρες, διατηρώντας παράλληλα τη γεύση και την ασφάλεια του τροφίμου.

Πώς πρέπει να ξεπαγώνετε το κρέας – Πρέπει να το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου και για πόσο;

Πώς να ξεπαγώσετε το κρέας γρήγορα

Αν και οι κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι ​για να ξεπαγώσετε γρήγορα το κρέας με ασφάλεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο του κρύου νερού τοποθετώντας το κρέας σε μια στεγανή πλαστική σακούλα και βυθίζοντας την σε ένα δοχείο με κρύο νερό, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε ακόμη πιο γρήγορα.

Αν ξεχάσατε να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος για να το ξεπαγώσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με μία μητέρα δύο παιδιών.

Μία μητέρα δύο παιδιών ισχυρίζεται ότι έχει τη λύση, με ένα «life hack» που, όπως λέει, θα σας κάνει να μαγειρεύετε σε χρόνο μηδέν.

Η Lazara Storm δημοσίευσε στο TikTok έναν ανορθόδοξο, αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένο κρέας, χρησιμοποιώντας δύο αντικείμενα που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

«Θα με πιστεύατε αν σας έλεγα ότι μπορείτε να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέατος, κοτόπουλο, μπριζόλα… οτιδήποτε σε μόλις δύο ώρες;» ξεκινά να λέει στο βίντεο.

@lazara.storm ⚠️ LIFE HACK ⚠️ who knew because I definitely didn’t… No more stressing if you didn’t take it out first thing in the morning!!!!! Thank me later 🤜🏼🤛🏼 #lifehacks #didyouknow #facts ♬ original sound – Lazara Storm

Κρέας: 10 απίθανα πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν το περιορίσετε

Πώς λειτουργεί το κόλπο;

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα ένα κατεψυγμένο πακέτο κιμά αρνιού, η Lazara φαίνεται να τοποθετεί το σφραγισμένο κρέας ανάμεσα σε δύο μεταλλικά τηγάνια. «Δοκιμάστε το, δείτε τον χρόνο [που χρειάζεται] – είναι αλλαγή παιχνιδιού», δηλώνει.

Στη συνέχεια αναφέρει πιέζοντας τις άκρες των τηγανιών: «Μπορείτε να δείτε την υγρασία για να καταλάβετε αν έχει ξεπαγώσει». Και παρουσιάζοντας τις ώρες πριν και μετά στο ρολόι, η διαδικασία της Lazara διήρκεσε μόλις μία ώρα και 47 λεπτά.

Οι χρήστες του TikTok πρόσθεσαν τις δικές τους προτάσεις, μεταξύ αυτών και κάποιος που έγραψε: «Βάλ’το σε κατσαρόλα με κρύο νερό και κάτι από πάνω για να το κρατήσει βυθισμένο, ξεπαγώνει γρήγορα».

Ένας άλλος συμφώνησε, σχολιάζοντας: «Μπορείς επίσης να το βάλεις σε κρύο νερό! Αν χρειάζεται να το ξεπαγώσεις σε λιγότερο από 30 λεπτά, άφησέ το κάτω από τρεχούμενο νερό». Ενώ ένα τρίτο άτομο πρότεινε: «Θα μπορούσες επίσης να το βάλεις σε νερό – είναι απολύτως ασφαλές – ή ακόμα και στον φούρνο μικροκυμάτων πλέον, επειδή στη λειτουργία απόψυξης ο φούρνος καταναλώνει σχεδόν τίποτα».

Έχει θέση το κόκκινο κρέας στη διατροφή μας; – Τι πρέπει να προσέχουμε

Η επιστήμη πίσω από το κόλπο με το ξεπάγωμα του κρέατος

Εξηγώντας την επιστήμη πίσω από τη διαδικασία, το Seasoned Advice αναφέρει: «Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν βγαίνετε έξω μια κρύα μέρα και αγγίζετε ένα μεταλλικό αντικείμενο, αυτό φαίνεται πιο κρύο από τον αέρα; Ο λόγος είναι ότι τα στερεά και τα υγρά μεταφέρουν θερμότητα καλύτερα από τα αέρια».

«Αν τοποθετήσετε μια μπριζόλα σε ένα πιάτο για να ξεπαγώσει, υπάρχει αέρας από πάνω της και ένα στρώμα αέρα από κάτω. Όταν την τοποθετήσετε ανάμεσα σε δύο κατσαρόλες, η μία από τις οποίες περιέχει μεγάλη ποσότητα ζεστού νερού, η θερμότητα από το νερό θα μεταφερθεί στο κρέας και το βάρος του νερού απομακρύνει τον αέρα από κάτω, εξασφαλίζοντας καλή επαφή με το κάτω σκεύος. Όλα αυτά αυξάνουν τη μεταφορά θερμότητας και την ταχύτητα ξεπαγώματος».

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top