Στην κουζίνα: Το κόλπο με τον τρίφτη του τυριού που θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη

κουζίνα

Η προετοιμασία φρέσκων βοτάνων που θέλουμε να προσθέσουμε στα φαγητά μας μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία που να μας επιτείνει τον χρόνο παραμονής στην κουζίνα.

Όταν καθαρίζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και βότανα πρέπει να αφιερώσουμε κάποιο χρόνο για να χωρίσουμε όλα τα φύλλα από τους μίσχους και αυτή η διαδικασία μπορεί να μας καθυστερήσει. Ωστόσο, ένας χρήστης του Instagram μοιράστηκε ένα hack για την προετοιμασία βοτάνων που μας εντυπωσιάζει με την απλότητα και την αποτελεσματικότητα του.

Ο χρήστης @andcgram δημοσίευσε ένα video που πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που ετοιμάζετε φρέσκα βότανα για μαγείρεμα. Αντί να αφαιρέσει μεμονωμένα φύλλα από το στέλεχος, ο Instagrammer τραβάει απαλά ένα κοτσάνι κόλιαντρο μέσα από έναν τρίφτη τυριού και έτσι αφαιρεί απρόσκοπτα όλα τα φύλλα με μια κίνηση.

Η συμβουλή είναι έξυπνη αν ετοιμάζετε ένα γεύμα και έχετε πολλούς καλεσμένους ή προσπαθείτε να χειριστείτε διαφορετικές εργασίες κουζίνας ταυτόχρονα. Αν και, όπως ανέφερε ένας σχολιαστής, αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για όλα τα βότανα. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι ο μίσχος του κόλιανδρου έχει τη περισσότερη γεύση, οπότε αν κόψετε το στέλεχος αντί να το συμπεριλάβετε με τα φύλλα χάσετε την πιο έντονη γεύση του.

Αν μαγειρεύετε με βότανα όπως δεντρολίβανο, άνηθο, μαϊντανό ή μέντα, αυτό το κόλπο θα μπορούσε σίγουρα να σας εξοικονομήσει λίγα λεπτά στην κουζίνα. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε τα μυρωδικά σας χύμα και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο χαλαρά τυλιγμένα σε μια υγρή χαρτοπετσέτα ή να τα ρίξετε στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα. Αν θέλετε να κάνετε την προετοιμασία του γεύματος παιχνιδάκι, μπορεί να θέλετε ακολουθήσετε αυτό το hack την επόμενη φορά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη &C the magazine (@andcgram)

Όλο Υγεία

Scroll to Top