Θέλετε να απολαύσετε την πίτσα της προηγούμενης μέρας σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο; Υπάρχει ένα απλό κόλπο που διατηρεί τη ζύμη τραγανή και το τυρί λαχταριστό, χωρίς να στεγνώσει ή να γίνει λαστιχωτή. Δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο και η πίτσα σας θα είναι ξανά απολαυστική.
6 συμβουλές για να απολαύσετε την πιο υγιεινή πίτσα χωρίς πολλές θερμίδες
Το κόλπο για να μην μπαγιατέψει η πίτσα
Η σεφ Roberta, η οποία είναι γνωστή για την ιταλική της κουζίνα, μοιράστηκε ένα απλό κόλπο για να ζεστάνετε πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να χάσει την υφή της.
Η ζεσταμένη πίτσα είναι μια συνηθισμένη λύση για όσους αναρρώνουν από πονοκέφαλο λόγω ποτού, αλλά είναι επίσης ιδανική για γεύματα στο γραφείο ή συναντήσεις στο σπίτι με φίλους.
Ωστόσο, το να καταφέρετε τα κομμάτια να έχουν γεύση εξίσου καλή όπως όταν βγαίνουν από τον φούρνο μπορεί να είναι πρόκληση. Κανείς δεν θέλει πίτσα με υφή χαρτονιού.
Ευτυχώς, μια Ιταλίδα σεφ θεωρεί ότι βρήκε τη λύση και μοιράστηκε τη μέθοδό της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η γνωστή μαγείρισσα Roberta αποκάλυψε ότι το μυστικό για να αποφευχθεί το στέγνωμα της πίτσας όταν ζεσταίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων είναι η διατήρηση της υγρασίας.
Το ζέσταμα πίτσας χωρίς να χαθεί η τραγανή της υφή και η αρχική της γεύση μπορεί να είναι δύσκολο, συχνά καταλήγοντας σε μαλακή βάση και λαστιχένιο τυρί. Αυτό είναι μακριά από το ιδανικό, αλλά η σεφ Roberta πιστεύει ότι έχει τη λύση.
Η διάσημη Ιταλίδα σεφ Roberta, γνωστή στο TikTok για τις μαγειρικές της συμβουλές, αποκάλυψε μια απλή τεχνική που εξασφαλίζει πως η ζεσταμένη πίτσα έχει γεύση σαν να είναι φρέσκια από τον φούρνο. Εξήγησε ότι το κλειδί για να μην ξεραθεί η πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων είναι να διατηρηθεί η υγρασία.
Η διατήρηση της υγρασίας είναι μια εύκολη υπόθεση με αυτό το απλό κόλπο.
Ποια πίτσα έχει προστατευτική δράση σε καρκίνο, έμφραγμα και αρθρίτιδα – Τι δείχνουν οι έρευνες
Βάλτε ένα ποτήρι νερό στον φούρνο μικροκυμάτων
Απλώς τοποθετήστε ένα ποτήρι με νερό δίπλα στα κομμάτια πίτσας μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το νερό που εξατμίζεται παράγει τόση ατμόσφαιρα ώστε να διατηρεί τη ζύμη ελαστική και να αποτρέπει το στέγνωμα του τυριού.
«Η υγρασία είναι το κλειδί για να μη μαλακώσει ή καεί η βάση», μοιράστηκε η σεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αν δεν είστε φαν του φούρνου μικροκυμάτων, προτείνει επίσης να χρησιμοποιήσετε τηγάνι.
Απλά ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κομμάτια πίτσας και μερικές σταγόνες νερού γύρω από την άκρη, έπειτα καλύψτε το τηγάνι για να δημιουργήσετε εφέ ατμού. Αυτό επιτρέπει στο τυρί να λιώσει χωρίς να χαθεί η τραγανότητα.
Η Pinsa είναι πιο υγιεινή από την πίτσα- Τα οφέλη της για την υγεία
Η απλή συνταγή για νόστιμη πίτσα
Για όσους θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και να απολαύσουν εντελώς χειροποίητη πίτσα, η σεφ μοιράζεται τη βασική της συνταγή στο κανάλι της, η οποία είναι τόσο απλή που μπορεί να συμμετάσχει όλη η οικογένεια.
Η πίτσα της περιλαμβάνει ζύμη φτιαγμένη με αλεύρι, χλιαρό νερό, μαγιά, λάδι, αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη, πριν «ξεκουραστεί» για μία ώρα. Έπειτα, προσθέτετε σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και άλλα υλικά της επιλογής σας, και ψήνει στους 220°C. Παρακολουθείτε την πίτσα κατά το ψήσιμο και τη βγάζετε από τον φούρνο μόλις ψηθεί, για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο ιταλικής κουζίνας.
Πόσο χρόνο πρέπει να ασκηθείτε για να κάψετε θερμίδες από πίτσα, παγωτό, χάμπουργκερ και ντόνατ
Η σεφ Roberta Cipri είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Aroma Roma» στη Loma Linda, στο San Jose της Κόστα Ρίκα, το οποίο λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές για την αυθεντική ιταλική του κουζίνα.
Το κόλπο με την πίτσα θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε πάντα το συγκεκριμένο φαγητό σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο.