Νεροχύτης: Πώς και πότε πρέπει να τον καθαρίζετε για να αποφύγετε τα επικίνδυνα βακτήρια

Νεροχύτης: Πώς και πότε πρέπει να τον καθαρίζετε για να αποφύγετε τα επικίνδυνα βακτήρια

Όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι, μερικές φορές μπορεί να ξεχάσουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα, όπως τον καθαρισμό του νεροχύτη της κουζίνας. Όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζουμε σωστά και προσεκτικά αυτό το σημείο, καθώς είναι το μέρος όπου ετοιμάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας, όπως υπογραμμίζει και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Ωστόσο, αυτή η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στη συσσώρευση δυσάρεστων βακτηρίων, μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να είναι ακόμη και θανατηφόρα. Πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζετε ποια σημεία της κουζίνας σας απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό, καθώς μπορεί να είναι πιο βρώμικα από μια τουαλέτα.

8 αντικείμενα που δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων- Οι περισσότεροι το αγνοούν

Ο νεροχύτης είναι το σημείο της κουζίνας με τα περισσότερα βακτήρια

Για τον λόγο αυτό, ένας ειδικός, ο Joshua Houston από το Household Quotes αποκάλυψε τα σημεία της κουζίνας που βρίσκονται τα περισσότερα βακτήρια. Ο νεροχύτης, λοιπόν, είναι ένα κοινό μέρος για τα βακτήρια, και αυτό οφείλεται στο ότι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα σημεία της κουζίνας.

Εκεί πλένουμε τα τρόφιμα, όπως κρέατα, φρούτα και λαχανικά, που μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση. Στο ίδιο σημείο πλένουμε, βέβαια, τα πιάτα, τα σκεύη και τα τηγάνια, πράγμα που αποτελεί ακόμη ένα τρόπο με τον οποίο τα δυσάρεστα βακτήρια μπορούν να περάσουν γύρω από την περιοχή του νεροχύτη.

Γι’αυτό, η περιοχή αυτή πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και μάλιστα με ισχυρές χημικές ουσίες για να απαλλαγούμε από τα επιβλαβή βακτήρια, καθώς η τυχόν κατάποσή τους μπορεί να είναι θανατηφόρα

5 καλύτεροι νεροχύτες για να ανανεώσετε την κουζίνα σας

Το σφουγγάρι είναι πηγή μετάδοσης βακτηρίων

Ο ειδικός τονίζει επίσης ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι όταν πλένετε τα πιάτα και τα σκεύη σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι απόλυτα καθαρά. Ωστόσο, αυτό οδηγεί στη μετάδοση δυσάρεστων βακτηρίων από το σφουγγάρι που θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε κομμάτι του εξοπλισμού.

Αλλάζετε λοιπόν το σφουγγάρι σας τακτικά, ιδανικά κάθε εβδομάδα. Θα πρέπει επίσης να το ξεπλένετε μετά από κάθε χρήση για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι βρώμικο όταν θα το χρησιμοποιήσετε ξανά.

«Μια υγιεινή κουζίνα είναι ζωτικής σημασίας για υγιεινή ζωή. Ακολουθήστε τις συμβουλές μου και φροντίστε να καθαρίζετε τους χώρους της κουζίνας σας που μπορεί συχνά να ξεχνάτε. Μπορεί να καθαρίζετε ήδη αυτές τις περιοχές, αλλά ίσως πρέπει να τις καθαρίζετε πιο τακτικά», ανέφερε ο Houston.

9 σημεία στην κουζίνα που ξεχνάτε να καθαρίσετε -Πώς θα τη διατηρήσετε πεντακάθαρη

«Τα βακτήρια μπορούν να κάνουν την κουζίνα σας να μυρίζει άσχημα, καθιστώντας την ένα δυσάρεστο μέρος για να βρίσκεστε εσείς και η οικογένειά σας», κατέληξε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top