Δεν χρειάζεται να πετάτε τα φύλλα και τα κοτσάνια του κουνουπιδιού. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με έξυπνο τρόπο και να φτιάξετε πεντανόστιμα πιάτα. Διαβάστε αυτές τις συνταγές. Σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε!
Αν και τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού χρησιμοποιούνται συνήθως σε συνταγές, κάθε μέρος αυτού του λαχανικού είναι βρώσιμο, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μίσχων. Η ινώδης υφή του πυρήνα είναι ίσως ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν εμφανίζεται παραδοσιακά σε πολλές συνταγές κουνουπιδιού, αλλά αυτό το σκληρό μέρος είναι 100% ασφαλές για κατανάλωση με τη σωστή προετοιμασία. Αφού αφαιρέσετε τα μπουκετάκια από τον κεντρικό κορμό του κουνουπιδιού, απλά ψιλοκόψτε τα πιο ογκώδη φύλλα και κόψτε το κοτσάνι.
Μπορείτε να προσθέσετε όλα τα μέρη του κουνουπιδιού σε πολλές από τις αγαπημένες σας συνταγές με ευκολία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μαγειρέψετε τα κομμάτια αυτά λίγο περισσότερο, ώστε να μαλακώσουν.
Μπορείτε επίσης να βράσετε τα κοτσάνια και τα φύλλα μαζί με τα μπουκετάκια πριν τα ανακατέψετε με τυρί και καρυκεύματα για να φτιάξετε μια κρεμώδη και νόστιμη σούπα κουνουπιδιού. Ωστόσο, μπορεί να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε την τραγανή υφή τους προς όφελός σας, κόβοντάς τα σε λεπτές φέτες και ρίχνοντάς τα σε ένα μαγειρευτό, μαζί με άλλα σταυρανθή λαχανικά.
Τηγανίστε το κουνουπίδι σας σε βαθύ τηγάνι
Αν σας έχει περισσέψει λίγο κουρκούτι από την παρασκευή τραγανών τηγανητών δαχτυλιδιών κρεμμυδιού, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για να φτιάξετε τραγανές τηγανητές μπουκιές κουνουπιδιού. Το τραγανό εξωτερικό, σε συνδυασμό με την τρυφερή σάρκα του μίσχου δημιουργεί ένα τέλειο ορεκτικό, στο οποίο μπορείτε, αν θέλετε, να πασπαλίσετε με καρυκεύματα για να προσθέσετε περισσότερη αλμυρή γεύση.
Τα κοτσάνια είναι επίσης νόστιμα όταν τα προετοιμάζετε απλά – καλύψτε τα με μια επάλειψη από λάδι και αρωματικά καρυκεύματα πριν τα ψήσετε για να δημιουργήσετε νόστιμα ψητά μικρά κομματάκια λαχανικών, τα οποία μπορείτε να σερβίρετε ως σνακ μαζί με ένα κρεμώδες ντιπ. Αυτές οι νόστιμες μπουκιές γίνονται επίσης γαρνιτούρες σε άλλα πιάτα σας.
Αν όλες αυτές οι ιδέες σας φαίνονται υπερβολικά δύσκολες, μπορείτε απλά να βάζετε τα φύλλα και τα κοτσάνια σε μια σακούλα και να τα βάζετε στην κατάψυξη. Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερα υπολείμματα λαχανικών στη σακούλα και σύντομα θα έχετε αρκετά για να φτιάξετε έναν ζωμό λαχανικών. Δεν θέλετε να μαγειρέψετε καθόλου; Περιχύστε τα πιο τρυφερά φύλλα του κουνουπιδιού σας με μια βινεγκρέτ και σκορπίστε τα πάνω σε μια σαλάτα, ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο.