Πώς να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για μια ολόκληρη εβδομάδα – Το απλό κόλπο που προτείνει ειδικός

μαρούλι

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Πώς μπορείτε να τα διατηρήσετε σωστά για να τρώτε φρέσκια σαλάτα με μαρούλι κάθε μέρα; Δείτε ένα έξυπνο κόλπο που θα σας εξασφαλίσει να έχετε ζωντανά λαχανικά και σας εγγυάται μια απολαυστική γευστική εμπειρία.

Η ιδρύτρια του Live Simply Kristin Marr σας δίνει μία κορυφαία συμβουλή για να διατηρήσετε το μαρούλι και άλλα φρέσκα φυλλώδη λαχανικά φρέσκα για πολλές μέρες. Πώς θα το κάνετε αυτό; Η απάντηση, σύμφωνα με την ίδια, είναι στον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύετε τα λαχανικά στο ψυγείο σας.

Η αποθήκευση του μαρουλιού και των λαχανικών στο ψυγείο μετά την αγορά τους μπορεί να μοιάζει αυτονόητη, αλλά υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσετε τις σαλάτες πιο φρέσκες για πολύ περισσότερο καιρό, σύμφωνα με την Kristin Marr.

Το μαρούλι αλλοιώνεται πολύ γρήγορα

Η Kristin Marr, «γκουρού» της μαγειρικής, έχει επισημάνει ότι το μαρούλι είναι ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά που αλλοιώνονται πολύ γρήγορα λόγω της ευαίσθητης φύσης του και των ειδικών αναγκών του σε υγρασία.

Η ίδια εξήγησε ότι «Τα λαχανικά χρειάζονται κάποια υγρασία, αλλά η υπερβολική υγρασία είναι ο εχθρός και θα προκαλέσει την πρόωρη σήψη των χόρτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πλένετε τα λαχανικά και να τα βάζετε στο ψυγείο. Πρέπει να τα πλένετε μόνο όταν τα χρειάζεστε για να ετοιμάσετε το γεύμα σας».

Το μαρούλι απαιτεί επίσης ροή αέρα, γι’ αυτό και συχνά αλλοιώνεται γρήγορα, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί στην πλαστική συσκευασία του, ενώ το ξηρό περιβάλλον του ψυγείου μπορεί να το κάνει να μαραθεί.

Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο

Ωστόσο, η Kristin μοιράστηκε μια «εύκολη» μέθοδο αποθήκευσης τροφίμων που διαρκεί μόλις πέντε λεπτά, αλλά μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκα τα μαρούλια, το λάχανο και το σπανάκι για μια επιπλέον εβδομάδα ή και περισσότερο.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο και να μην εκτεθεί σε υπερβολική υγρασία, είναι να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα που κλείνει με κλιπ και μερικά χαρτιά κουζίνας.

Πρώτα, ξεχωρίστε ένα ένα τα φύλλα και τοποθετήστε τα σε μια σακούλα με κλιπ που κλείνει μαζί με μερικές χαρτοπετσέτες. Σφραγίστε τη σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο.

Όπως είπε η Kristin στην Express «Οι χαρτοπετσέτες θα απορροφήσουν την επιπλέον υγρασία, εμποδίζοντας τα λαχανικά να βραχούν υπερβολικά, γεγονός που προκαλεί πρόωρη σήψη και γλοιώδη χόρτα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε φρέσκα και ζωντανά λαχανικά για πολλές μέρες».

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Scroll to Top