Site icon Όλο Υγεία

Γαλοπούλα: Πώς θα την ξεπαγώσετε και θα την μαγειρέψετε σωστά

Γαλοπουλα-πώς να μαγειρέψετε ψεπαγώσετε

Rustic style roasted Christmas turkey garnished with roasted garlic, lemon, and rosehips. Surrounded with rustic Christmas ornaments, candles, wine, flowers, and Christmas tree in the background.

Η σωστή απόψυξη και προετοιμασία της γαλοπούλας  είναι σημαντική ,ειδικά εάν είναι κατεψυγμένη προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και γευστικό αποτέλεσμα στο γιορτινό τραπέζι.

Η σωστή προετοιμασία, μαγείρεμα και συντήρηση της γαλοπούλας εξασφαλίζουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και την ασφάλεια των γιορτινών σας γευμάτων. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες, μπορείτε να αποφύγετε κινδύνους και να απολαύσετε ένα υπέροχο Πρωτοχρονιάτικο γεύμα.

Πώς πρέπει να ξεπαγώνετε το κρέας – Πρέπει να το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου και για πόσο; 

Μια μερικώς παγωμένη γαλοπούλα μπορεί να μαγειρευτεί ανομοιόμορφα, επιτρέποντας την επιβίωση επικίνδυνων βακτηρίων.Χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα ξεπαγώσουμε και θα μαγειρέψουμε σωστά τη γαλοπούλα δίνει ο Βρετανικός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSA):

Πώς θα ξεπαγώσετε σωστά μια κατεψυγμένη γαλοπούλα:

Συμβουλές υγιεινής

Πρέπει να πλένετε το κοτόπουλο πριν από το μαγείρεμα;

Οδηγίες μαγειρέματος για σωστό ψήσιμο της γαλοπούλας:

Ενδεικτικοί χρόνοι μαγειρέματος:

Κάτω από 4,5 κιλά: 45 λεπτά/κιλό + 20 λεπτά στους 180°C.

4,5-6,5 κιλά: 40 λεπτά/κιλό στους 180°C.

Πάνω από 6,5 κιλά: 35 λεπτά/κιλό στους 180°C.

Τα 4 φαγητά που προκαλούν «αέρια» και είναι καλό να αποφύγετε στο γιορτινό τραπέζι 

Συμβουλές για το ψήσιμο

Συντήρηση σε ό,τι έχει απομείνει από το γιορτινό τραπέζι

Όλο Υγεία

Exit mobile version