Αβοκάντο: Το κόλπο με το «καπάκι» για να δείτε αν είναι φρέσκο σε 2 δευτερόλεπτα

αβοκάντο - φρέσκο - κόλπο

Θέλετε το τέλειο αβοκάντο για το γεύμα σας, αλλά δεν θέλετε να το πιέσετε και να το καταστρέψετε; Ένα απλό και έξυπνο κόλπο μπορεί να σας γλιτώσει από την απογοήτευση, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε το καλύτερο αβοκάντο κάθε φορά, χωρίς κόπο.

Jennifer Lopez: Το νόστιμο πρωινό που προτιμά – Ρίχνει τη χοληστερίνη και συμβάλει στην υγεία της καρδιάς

Πώς να ελέγξετε αν το αβοκάντο είναι φρέσκο

Είτε επιλέγετε το αβοκάντο επειδή η κατανάλωση του συνδέεται με καλύτερη ποιότητα διατροφής και υψηλότερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, καθώς και βιταμίνες E, K, μαγνήσιο και κάλιο, είτε απλώς επειδή σας αρέσει η γεύση του, τώρα θα μάθετε ένα κόλπο να αναγνωρίζετε αν είναι φρέσκο χωρίς να χρειαστεί να το πιέσετε.

Με την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση τους, τα αβοκάντο είναι μια ευέλικτη υπερτροφή που μπορεί ταιριάξει στα πάντα, από σαλάτες μέχρι και smoothies.

Είτε λιωμένο πάνω σε ψωμί είτε ως βασικό συστατικό του γουακαμόλε, το αβοκάντο είναι γεμάτο με υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας το όχι μόνο γευστικό αλλά και θρεπτικό.

Ωστόσο, το σωστό timing είναι το παν, καθώς το αβοκάντο πρέπει να είναι τελείως ώριμο για να αποκαλύψει όλη του τη γεύση.

Ένα πολύ σκληρό αβοκάντο μπορεί να είναι απογοητευτικό και δύσκολο να καταναλωθεί, ενώ ένα υπερώριμο καταλήγει με καφέ ή μελανιασμένη σάρκα και μια δυσάρεστα μαλακή υφή.

Ένα κόλπο που κυκλοφορεί στο TikTok βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν πόσο ώριμο είναι το αβοκάντο τους χωρίς καν να χαλάσουν τη φλούδα ή να το πιέσουν στο σούπερ μάρκετ, απλώς τσεκάροντας το «καπάκι» του.

@mommylifesquad #greenscreen A trick that you probably didn’t know about Avocados! #producehacks #avocado #groceryshopping #lifehackvideo ♬ Have Love Will Travel V2 No Perc-JP – Pandicio Del Toro

Το «βουτυρένιο» φρούτο που προστατεύει την καρδιά και τα μάτια και προλαμβάνει οστεοπόρωση και καρκίνο

Πώς να τσεκάρετε το «καπάκι» του αβοκάντο

Ο TikTok λογαριασμός «MummyLifeSquad» μοιράστηκε ένα βίντεο που προτείνει ότι δεν χρειάζεται να κόψετε ή να πιέσετε το αβοκάντο σας για να δείτε αν είναι έτοιμο.

Εξηγεί ότι μπορείτε να καταλάβετε την ωρίμανση του αβοκάντο αφαιρώντας απλώς το «καπάκι» του, το μικρό κοτσάνι στην κορυφή.

Η δημιουργός περιεχομένου στο TikTok ανέφερε:

«Αν είναι λευκό, τότε είναι χαλασμένο».

Στη συνέχεια, έκοψε το αβοκάντο στη μέση, αποκαλύπτοντας ότι ήταν όντως χαλασμένο.

Αν το καπάκι είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ή αν αποκαλύπτει καφέ ή μαυρισμένη σάρκα από κάτω, τότε το αβοκάντο είναι πιθανότατα σε κακή κατάσταση και έτοιμο να γίνει πολτός.

Αν το καπάκι αφαιρείται εύκολα και από κάτω φαίνεται ζωηρό πράσινο χρώμα, τότε το αβοκάντο είναι πιθανότατα ώριμο.

Πολλοί από τους ακολούθους της εντυπωσιάστηκαν με αυτή την ιδέα, ενώ κάποιοι ήδη χρησιμοποιούσαν αυτή τη μέθοδο για να δουν τι κρύβει το αβοκάντο τους.

Ένας χρήστης, ωστόσο, προειδοποίηση λέγοντας ότι «αυτό είναι 100% σωστό, αλλά επιτρέπει και στον αέρα να μπει, με αποτέλεσμα να χαλάει πιο γρήγορα».

Χοληστερίνη: Το φρούτο που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για να τη μειώσετε, σύμφωνα με καρδιολόγους

Συνολικά, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι, ενώ αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει, είναι εξίσου σημαντικό να ελέγξετε τη συνολική υφή και το χρώμα του φρούτου για σιγουριά.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Το άρθρο συνοπτικά

  • Ένα έξυπνο κόλπο για να ελέγξετε αν το αβοκάντο είναι ώριμο χωρίς να το πιέσετε είναι να αφαιρέσετε το «καπάκι» του, το μικρό κοτσάνι στην κορυφή του φρούτου.
  • Αν το «καπάκι» αφαιρείται εύκολα και αποκαλύπτει ζωηρό πράσινο χρώμα, το αβοκάντο είναι πιθανότατα ώριμο και έτοιμο για κατανάλωση.
  • Εάν το «καπάκι» αποκαλύπτει καφέ ή μαυρισμένη σάρκα, το αβοκάντο είναι υπερώριμο και πιθανώς κατάλληλο μόνο για πολτό.
  • Αν το «καπάκι» είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ή έχει λευκό χρώμα, το αβοκάντο είναι πιθανώς χαλασμένο και δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.
Scroll to Top