Τα αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα καθώς προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό.
Αν και είναι πολύ νόστιμα και πολύ ωφέλιμα, όπως αναφέρει και το Cleveland clinic, πολλοί δεν τα επιλέγουν λόγω της σύντομης διάρκειας που μπορούν να διατηρηθούν μέχρι να καταναλωθούν.
Τα αβοκάντο για να διατηρηθούν περισσότερο πρέπει να αποθηκευτούν με σωστό τρόπο, ώστε να μην μαυρίσουν και τα πετάξετε. Καθώς τα φρούτα αυτά δεν είναι ένα οικονομικό τρόφιμο, είναι σημαντικό να τα συντηρήσετε σωστά για να τα απολαύσετε.
Πολλοί αναφέρουν ότι ένας πολύ καλός τρόπος αποθήκευσης των φρούτων είναι να τα συντηρήσετε μέσα σε κρύο νερό στο ψυγείο, και έτσι διατηρούνται φρέσκα για πολύ καιρό.
Ο φυσιοπαθητικός και βελονιστής Santosh Padney, επιβεβαιώνει αυτή τη μέθοδο συντήρησης των αβοκάντο, αλλά προτείνει και άλλες χρήσιμες μεθόδους για να συντηρήσετε τα αγαπημένα σας φρούτα.
Άλλες μέθοδοι συντήρησης
Αν τα αβοκάντο σας δεν είναι αρκετά ώριμα για να τα καταναλώσετε, μπορείτε να επιταχύνετε την ωρίμανση τους αφήνοντας τα σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο.
Για να ωριμάσουν ακόμα πιο γρήγορα, τοποθετήστε τα σε μία χάρτινη σακούλα και αφήστε τα εκτός ψυγείου.
Αν πάλι τα αβοκάντο σας είναι ώριμα και θέλετε να παρατείνετε λίγο τη φρεσκάδα τους, τοποθετήστε τα στο ψυγείο, για να παραμείνουν φρέσκα και να μην χαλάσουν για λίγες ακόμα ημέρες.
Αν τα αβοκάντο σας είναι ήδη κομμένα, τοποθετήστε τα σε ένα κλειστό δοχείο έτσι ώστε να μην εκτίθενται στον αέρα και χαλάσουν.
Επίσης μπορείτε να τους ρίξετε λίγες σταγόνες λεμόνι για να παρατείνετε την ζωή τους.