Αβοκάντο: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο για 30 ημέρες – Το κόλπο με το ξύδι, σύμφωνα με ειδικό τροφίμων

αβοκάντο - κόλπο - φρέσκο

Θέλετε να διατηρήσετε τα αβοκάντο φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα; Ένας ειδικός τροφίμων αποκαλύπτει ένα απλό κόλπο που διαρκεί μόλις 2 λεπτά και μπορεί να αποτρέψει το μαύρισμα και τη φθορά. Δείτε πώς να το κάνετε σωστά.

Το «αχλάδι του αλιγάτορα» που βοηθά στην απώλεια βάρους, ενισχύει τον εγκέφαλο και προλαμβάνει τον διαβήτη

Αβοκάντο: Οφέλη και πώς να το διατηρήσετε φρέσκο

Η κατανάλωση αβοκάντο προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων μέσω της βελτίωσης των λιπιδαιμικών προφίλ, όπως η μείωση της ολικής και της LDL χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και της οξείδωσης της LDL. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού βάρους, υποστηρίζοντας την απώλεια βάρους και τη μείωση του σπλαχνικού λίπους.

Τέλος, το αβοκάντο φαίνεται να προάγει την υγεία του παχέος εντέρου, ενισχύοντας την ανάπτυξη ευεργετικών μικροοργανισμών και βελτιώνοντας τα μεταβολικά προφίλ των κοπράνων. Αυτά τα οφέλη αποδίδονται στον μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών του αβοκάντο, όπως η υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (κυρίως ελαϊκό οξύ), οι φυτικές ίνες, η χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα και η ικανότητά του να ενισχύει την απορρόφηση καροτενοειδών από άλλα φρούτα και λαχανικά όταν καταναλώνονται μαζί.

Τα αβοκάντο είναι βασικό στοιχείο του πρωινού για πολλούς, οπότε είναι απογοητευτικό να τα κόβετε και να ανακαλύπτετε ότι έχουν χαλάσει. Μια ειδικός μοιράστηκε ένα έξυπνο κόλπο για να τα κρατάτε φρέσκα για περισσότερο καιρό, χρησιμοποιώντας ένα «μυστικό ελιξίριο».

Πολλοί λάτρεις του αβοκάντο βιώνουν τη στενοχώρια όταν κόβουν το αγαπημένο τους φρούτο για να δουν ένα καφέ και αλλοιωμένο εσωτερικό. Τα αβοκάντο αλλοιώνονται γρήγορα αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ενώ πολλοί επιλέγουν τη μέθοδο αποθήκευσης σε νερό, αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Η σεφ Amy Lynn Cross, η ειδικός πίσω από το The Cross Legacy, κατέρριψε το viral τρικ αποθήκευσης αβοκάντο που προτείνει την τοποθέτηση του φρούτου σε νερό για να παρατείνετε τη φρεσκάδα του. Αντί να τα διατηρήσει ώριμα, αυτή η μέθοδος μπορεί στην πραγματικότητα να αναπτύξει βακτήρια που αλλοιώνουν το φρούτο. Η Cross προειδοποίησε:

«Αυτές οι συμβουλές δείχνουν ανθρώπους να αποθηκεύουν ολόκληρα ή κομμένα αβοκάντο σε νερό για να μείνουν φρέσκα περισσότερο. Κυκλοφορεί παντού στα social media. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας αρρωστήσει».

Αβοκάντο: Πώς να το κάνετε να ωριμάσει σε μια μέρα, σύμφωνα με σεφ

Ο τρόπος να διατηρήσετε τα αβοκάντο φρέσκα για έναν μήνα

Όμως δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα για αυτό το φρούτο. Υπάρχει μια καλύτερη μέθοδος για να διατηρηθεί η φρεσκάδα τους μέχρι και έναν ολόκληρο μήνα παραπάνω.

Το μυστικό για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κρύβεται στην καθαριότητα και στη σωστή αποθήκευση.

Ξεπλύνετε τα καλά για να σκοτώσετε τα βακτήρια, σκουπίστε τα και αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Αναλύοντας τη δοκιμασμένη μέθοδό της, η Amy μοιράστηκε το αλάνθαστο «μυστικό ελιξίριό» της για το πλύσιμο αυτών των φρούτων.

«Αποτελείται από δύο συστατικά: δροσερό νερό και 5% αποσταγμένο λευκό ξίδι», τόνισε.

Αν και ακούγεται περίεργο, το να βρέξετε τα αβοκάντο ένα με ξίδι μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια ή τους ρυπαντές στην επιφάνειά τους, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

  • Ξεκινήστε αφαιρώντας τυχόν αυτοκόλλητα από τη φλούδα του αβοκάντο και στη συνέχεια αφήστε τα να μουλιάσουν σε ένα παγωμένο μείγμα νερού με μια δόση 60ml λευκού ξιδιού.
  • Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε χρονοδιακόπτη ακριβώς για δύο λεπτά πριν τα βυθίσετε και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τα αφήσετε μέσα για περισσότερο, γιατί μπορεί να καταλήξει να έχει γεύση ξιδιού το φρούτο.
  • Μόλις περάσουν τα δύο λεπτά, ξεπλύνετε τα καλά κάτω από τη βρύση για να φύγει το μείγμα με το ξίδι.
  • Στη συνέχεια, σκουπίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα μέχρι να είναι εντελώς στεγνά.

Αβοκάντο: Το κόλπο με το «καπάκι» για να δείτε αν είναι φρέσκο σε 2 δευτερόλεπτα

Συνιστάται να περιμένετε μέχρι τα αβοκάντο να είναι τελείως στεγνά πριν τα αποθηκεύσουν, καθώς η υγρασία μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και μούχλας.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top