Αν σκέφτεστε ότι είστε έτοιμοι να νοικοκυρευτείτε, διαβάστε αυτή τη λίστα για να βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε τον σωστό σύντροφο. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει να είναι σε έναν δυστυχισμένο γάμο και να έχει προβλήματα με το έτερον ήμισυ.
Οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί πριν διαλέξετε το σύντροφό σας και προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο του γάμου. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να μην την πατήσετε και εγκλωβιστείτε σε έναν γάμο που δεν είναι ευτυχισμένος. Δείτε πώς θα διαλέξετε τον τέλειο σύντροφο με τον οποίο θα είστε μαζί μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Πώς θα επιλέξετε τον σωστό σύντροφο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να σκέφτεστε ότι μόνο η σωματική έλη είναι αρκετή και δεν πρέπει να πέφτετε στην πλάνη ότι επειδή έχετε σχέση κάποια χρόνια, είναι και ο ιδανικός για να γίνει ο σύζυγός σας.
Το γεγονός ότι είστε μαζί για κάποιο διάστημα δεν σημαίνει απόλυτα ότι πρέπει να γίνει και ο σύντροφος της ζωής σας και ότι τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν οπωσδήποτε στο επόμενο «στάδιο». Αν έχετε αφιερώσει σε κάποιον 5 χρόνια, δεν σημαίνει ότι του χρωστάτε άλλα 50!
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε είναι όταν νομίζετε ότι μπορείτε να τους διορθώσετε. Σκέφτεστε: «Ξέρω ότι αυτό το άτομο έχει ελαττώματα, αλλά όταν παντρευτούμε μπορώ να τον βοηθήσω να τα διορθώσει». Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος και πρέπει να το αποφύγετε. Δεν είναι σωστό να θέλετε να αλλάξετε τον άλλο. Τον αγαπάτε γι’ αυτό που είναι κι όχι γι’ αυτό που θα θέλατε να είναι.
Πριν αποφασίσετε αν θα παντρευτείτε κάποιον, καλό είναι να έχετε συζητήσει μαζί του σημαντικά θέματα ζωής, όπως η επιθυμία σας να αποκτήσετε παιδιά, ο τρόπος ανατροφής των παιδιών, τα οικονομικά, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι επαγγελματικές φιλοδοξίες, τα σημαντικά τραύματα… οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει το πώς θα λαμβάνετε αποφάσεις μαζί αργότερα.
Επίσης, ένα λάθος που κάνουν αρκετοί είναι όταν επιλέγουν κάποιον με τον οποίο νομίζουν ότι θα έπρεπε να είναι μαζί αντί για κάποιον με τον οποίο πραγματικά ταιριάζουν. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια εικόνα στο μυαλό τους για το με ποιον νομίζουν ότι θα καταλήξουν και κυνηγούν αυτό το ιδανικό, αντί να αναγνωρίσουν τη δική τους προσωπικότητα και να στοχεύσουν σε κάποιον συμβατό με αυτή.
Ένα ακόμη λάθος που πρέπει να αποφύγετε είναι να ερωτεύεσαι το να είσαι ερωτευμένος. Υπάρχουν ζευγάρια που παραδέχονται χρόνια μετά το διαζύγιό τους, ότι λίγο πολύ συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον μόνο και μόνο επειδή ο άλλος τους έδινε την παραμικρή προσοχή. Δεν είχε σημασία αν ήταν σε διαφορετικά μήκη κύματος για σχεδόν τα πάντα στη ζωή.
«Ας περάσουμε τη ζωή μαζί κι ας μην συμφωνούμε σχεδόν σε τίποτα» δεν είναι και η καλύτερη σκέψη που μπορείτε να κάνετε και φυσικά μην ξεχνάτε να συζητάτε με το σύντροφό σας για τους στόχους που έχετε τόσο για την οικογενειακή όσο και για την επαγγελματική σας ζωή. Είναι καλό να τα έχετε συζητήσει όλα αυτά πριν προχωρήσετε σε γάμο. Διαφορετικά θα αρχίσουν γρήγορα τα προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού και δεν θα είστε ευτυχισμένοι.