Site icon Όλο Υγεία

Τα 8 βήματα για να βρείτε και να κρατήσετε τη σχέση που ονειρεύεστε

σχέση

Μια καλή συντροφική σχέση είναι απαραίτητη για μια όμορφη ζωή. Όταν δεν το πετυχαίνουμε, μπορεί να νιώθουμε πόνο, στενοχώρια και ματαίωση.

Είμαστε το άθροισμα των σχέσεων μας και των ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο. Είναι στο χέρι μας να βρούμε τη σχέση που θέλουμε και να ζήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.

8 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να βρείτε και να διατηρήσετε τη σχέση που ονειρεύεστε:

  1. Βάλτε τους άλλους ανθρώπους σε προτεραιότητα
  2. Δείτε κάθε ευκαιρία
  3. Συνειδητοποιήστε τι κάνετε λάθος
  4. Ξεκινήστε, απλά ξεκινήστε
  5. Νικήστε το φόβο και μη κοιτάτε τις ζωές των άλλων
  6. Ενδυναμώστε τον εαυτό σας
  7. Να αγαπάτε να μαθαίνετε καινούργια πράγματα
  8. Να κυριαρχείτε στα αρνητικά σας συναισθήματα

1. Βάλτε τους άλλους ανθρώπους σε προτεραιότητα

Πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη συνάντηση με ανθρώπους και στη δημιουργία νέων σχέσεων. Εάν δεν το κάνετε, θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις, στενοχώρια, απογοητεύσεις και αποτυχημένες αλληλεπιδράσεις. Ωστόσο είναι σημαντικό να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου και να θέτεις ξεκάθαρα όρια στη ζωή σου με τους άλλους, διαφορετικά θα δημιουργήσεις ανθυγιεινές σχέσεις.

2. Δείτε κάθε ευκαιρία

Όπου κι αν πάτε, είναι ένα πιθανό μέρος συνάντησης. Κάθε σχέση ξεκινά με μια αρχική αλληλεπίδραση. Σκεφτείτε το σαν πεντάλεπτες συζητήσεις που μετατρέπονται σε ισόβιες σχέσεις. Όσο περισσότερα άτομα συναντάτε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχετε για να δημιουργήσετε αφθονία και να μάθετε δεξιότητες ζωής και θα έχετε επίσης περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε τους κατάλληλους ανθρώπους για εσάς και τους άλλους.

3. Συνειδητοποιήστε τι κάνετε λάθος

Σταματήστε να παραπονιέστε γιατί δεν συναντάτε άλλους ανθρώπους ή δεν χτίζετε τις σχέσεις που θέλετε. Οι κοινωνικές, επικοινωνιακές και συναισθηματικές δεξιότητες είναι συμπεριφορές που μαθαίνονται. Πρέπει να τις εξασκείτε καθημερινά για να γίνετε καλύτεροι. Η ανάληψη δράσης είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε νέες σχέσεις.

4. Ξεκινήστε, απλά ξεκινήστε

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι κοινωνικός και να έχεις ενδιαφέρον για τους άλλους για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Κάντε το πρώτο βήμα και ξεκινήστε με μια απλή, σύντομη επικοινωνία.

5. Νικήστε το φόβο και μην κοιτάτε τις ζωές των άλλων

Συγκρίνουμε συνεχώς τη ζωή μας με τους άλλους. Είναι εύκολο να σκεφτείς ότι όλοι οι άλλοι έχουν μια υπέροχη ζωή, ενώ εσύ ακόμα παλεύεις για τη δική σου. Λοιπόν, συνειδητοποιήστε ότι η ζωή κανενός δεν είναι τέλεια και όλοι παλεύουν με τον φόβο της αποτυχίας και τον φόβο της απόρριψης. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε τη δύναμη να προχωρήσετε και να δημιουργήσετε αυτό που θέλετε. Αν και μπορεί να μην εξαλείψετε ποτέ όλους τους φόβους σας, μπορείτε να τους διαχειριστείτε και να τους κατανοήσετε πολύ καλύτερα.

6. Ενδυναμώστε τον εαυτό σας

Η επιτυχία σας σχετίζεται άμεσα με την ψυχολογία σας, επειδή οι σκέψεις σας μετατρέπονται στις ενέργειες που κάνετε και στα αποτελέσματα που δημιουργείτε. Το μυαλό σας είναι εξαιρετικά ισχυρό και είτε θα σας ωθήσει προς τα εμπρός είτε θα σας πάει πίσω. Χρειάζεστε σαφήνεια, εστίαση και ισχυρά κίνητρα, για να προχωρήσετε στη ζωή που θέλετε. Είναι σημαντικό να αφήσετε τις εσωτερικές συγκρούσεις που μπορεί να σας κρατούν πίσω.

7. Να αγαπάτε να μαθαίνετε καινούργια πράγματα

Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι συμπεριφορές που μαθαίνονται, όχι ένα χάρισμα με το οποίο γεννιόμαστε. Ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να είναι κοινωνικός, χρειάζεται απλώς εξάσκηση. Εάν δεσμεύεστε καθημερινά σε αυτή τη διαδικασία, είναι βέβαιο ότι θα έχετε επιτυχία. Μοιάζει πολύ με την προπόνηση. Όταν βγαίνεις για πρώτη φορά έξω για να συναντήσεις ανθρώπους, μπορεί να μην είναι τόσο πετυχημένο χρειάζεται χρόνος για να βελτιωθείς

8. Να κυριαρχείτε στα αρνητικά σας συναισθήματα

Θα πρέπει να κυριαρχήσετε τα συναισθήματά σας στο ταξίδι της ζωής σας εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι. Πολλού αναρωτιούνται: «Πώς μπορώ να σταματήσω να ζηλεύω; Ή να είμαι θυμωμένος, νευρικός ή ζηλιάρης;».

Πρώτα αλλάζεις την ψυχολογία σου και πώς ερμηνεύεις και επεξεργάζεσαι πληροφορίες στον εγκέφαλό σου. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τον κόσμο διαφορετικά και να αποκλείσετε αρνητικά συναισθήματα. Βέβαια δεν μπορείτε να ελέγξετε κάθε συναίσθημα που νιώθετε, αλλά μπορείτε να ελέγξετε πώς συμπεριφέρεστε και αντιδράτε σε αυτό.

Για παράδειγμα, το «είμαι θυμωμένος» είναι πολύ διαφορετικό από το «αισθάνομαι θυμωμένος». Μπορεί να αισθάνεστε θυμό όταν συμβαίνει κάτι, αλλά δεν χρειάζεται να ενεργήσετε με θυμό.

Ο λόγος είναι πολύ ισχυρός, οπότε παρατηρήστε πώς το χρησιμοποιείτε και πώς οι ανεπαίσθητες αλλαγές στον τρόπο που μιλάτε και εκφράζεστε μπορούν να κάνουν τεράστιες διαφορές στην καθημερινότητά σας.

Όλο Υγεία

Exit mobile version