Οι 4 πιο τοξικές φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στον σύντροφό σας – Τις αποκαλύπτει σύμβουλος σχέσεων

τοξικές φράσεις

Ένας σύμβουλος σχέσεων αποκάλυψε τα τέσσερα πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ στη σύντροφό του και τις τοξικές φράσεις που θα απόφευγε.

Ο Jeff Guenther, ένας σύμβουλος ζευγαριών από το Όρεγκον, είπε στους 2,8 εκατομμύρια ακολούθους του στο TikTok για τις απερίσκεπτες παρατηρήσεις που κάνουν οι πελάτες του στον σύντροφό τους που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν δυσαρέσκεια.

Το πρώτο πράγμα που είπε ο Guenther ότι δεν θα έκανε ποτέ είναι να αντιμετωπίσει τον σύντροφο του με σιωπή. «Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα κακοποιητικό για ανθρώπους που είχαν γονείς που τους τιμώρησαν με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να είναι τραυματικό», είπε.

«Είναι παιδιάστικη συμπεριφορά και αρνητική, ενώ έχει σκοπό να δημιουργήσει άγχος. Τη μισώ.  Πολλοί από τους ακόλουθους του Guenther στα σχόλια ρώτησαν πώς να αποφύγουν τη… σιωπηλή μεταχείριση του συντρόφου τους, όταν έχουν τη συνήθεια να αποφεύγουν την σύγκρουση, και εκείνος συμβούλεψε: «Ζητήστε χώρο και ενημερώστε τους ότι τον χρειάζεστε για να νιώσετε καλύτερα, ώστε να μπορέσετε να επανασυνδεθείτε».

Το επόμενο πράγμα που ο Guenther αποφεύγει να κάνει πάση θυσία είναι να πει ότι η πρώην του σχέση ήταν καλύτερη από αυτή. «Αυτό είναι αναίτια μπερδεμένο και ποιο είναι το νόημα; Πυροδοτείτε ένα φαύλο κύκλο παρεξηγήσεων κατά τον οποίο ο άλλος θα πιστεύει συνεχώς ότι τον συγκρίνετε με τον τελευταίο σας σύντροφο όλη την ώρα».

Και πρόσθεσε: «Ακόμη το πιστεύετε αυτό, αν και δεν πρέπει να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις, κρατήστε το για τον εαυτό σας». Ο Guenther συνέστησε επίσης να μην πειράζετε τον σύντροφό σας ή να τον υποτιμάτε σε τακτική βάση.

Και υποστηρίζει ότι: «Ένα ελαφρύ πείραγμα μπορεί να είναι εντάξει, αν συμφωνείτε και οι δύο, αλλά αν το να κάνετε τον σύντροφό σας να αισθάνεται άσχημα με σας είναι ο μόνος τρόπος για να δείξετε την αγάπη σας, θα γυρίσει μπούμερανγκ μια μέρα όταν αρχίσει να αισθάνεται αρκετά ανασφαλής για τον εαυτό του».

Και τέλος, προειδοποίησε να μην χρησιμοποιείτε ακραίες εκφράσεις και να λες πράγματα όπως «Πάντα έτσι είσαι» ή «Ποτέ δεν κάνεις έτσι». «Λέξεις όπως «πάντα» και «ποτέ» κάνουν πάντα κάποιον αμυντικό», είπε ο Γκίντερ. «Ποτέ δεν είναι καλός τρόπος να ξεκινήσεις μια συζήτηση, πιστέψτε με». «Και το 99 τοις εκατό των φορών δεν είναι αλήθεια, ότι πάντα ή ποτέ δεν κάνουν κάτι», πρόσθεσε.

 

Loading Poll…

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top