Site icon Όλο Υγεία

6 τύποι τσακωμών που μπορούν να σημάνουν το τέλος της σχέσης σας

τύποι τσακωμών

Οι ειδικοί στις σχέσεις σας αποκαλύπτουν τα είδη των τσακωμών που μπορούν να βάλουν ένα τέλος στη σχέση σας.

Τσακώνεστε συνέχεια για τον ίδιο λόγο ή για το σεξ; Διαφωνείτε σε σημαντικά ζητήματα όπως εκείνο της απόκτησης παιδιών;  Μήπως ανταλλάσσετε χαρακτηρισμούς; Δείτε τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για τη σχέση σας και ανακαλύψτε κατά πόσο φτάνει σε τέλμα.

Οι 6 τύποι τσακωμών που πρέπει να σας ανησυχήσουν

  1. Τσακώνεστε συνέχεια για τον ίδιο λόγο
  2. Τσακώνεστε για το σεξ
  3. Ανταλλαγή χαρακτηρισμών
  4. Όταν τσακώνεστε, επιμένετε ότι εσείς έχετε δίκιο
  5. Διαφωνείτε στο αν θα κάνετε παιδιά
  6. Δεν τσακώνεστε ποτέ

1.Τσακώνεστε συνέχεια για τον ίδιο λόγο

Πάμε πάλι. Πάλι τσακώνεστε για την ίδια δουλειά του σπιτιού; Ή για το αν θα βγείτε μαζί ή χώρια με τους φίλους σας; Σύμφωνα με τους ειδικούς των σχέσεων, μικροί τσακωμοί που επαναλαμβάνονται για το ίδιο θέμα, συνήθως έχουν βαθύτερες ρίζες και αφορούν σημαντικότερα ζητήματα του χαρακτήρα σας. Πολλές φορές, τσακώνετε για κάτι απλό και καθημερινό, αλλά στην πραγματικότητα απελευθερώνετε την ένταση από κάποιες άλλες πιο σημαντικές διαφωνίες που μπορεί να έχετε. Καλό θα είναι καμιά φορά να κάνετε πίσω και να συμβιβάζεστε ώστε να βάζετε τέλος στον καβγά και να μην τον παρατραβάτε.

2.Τσακώνεστε για το σεξ

Αν ο ένας θέλει να κάνει σεξ και ο άλλος όχι, τότε ίσως βρίσκεστε σε μια πλατωνική σχέση, ή απλώς έχετε πολύ άγχος. Σε κάθε περίπτωση, η άμεση σωματική επαφή και το πόσο ευάλωτους σας κάνει να νιώθετε το σεξ, αν χαθούν αυτά, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση. Η σωματική επαφή, καλώς ή κακώς, είναι απαραίτητη. Χωρίς αυτήν, θα αρχίσετε να νιώθετε ένα αίσθημα απόρριψης, το οποίο οδηγεί στην ανασφάλεια, τον θυμό και τα νεύρα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, όταν ένα ζευγάρι κάνει σεξ σε συχνότητα μικρότερη από το «μία φορά την εβδομάδα», είναι πιο πιθανό να είναι ένα δυστυχισμένο ζευγάρι. Η λύση είναι να το συζητήσετε με τον/την σύντροφό σας. Να εξετάσετε τα αίτια, τις ανασφάλειες ή τις προτεραιότητες και να προσπαθήσετε να τις λύσετε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς των σχέσεων, μικροί τσακωμοί που επαναλαμβάνονται για το ίδιο θέμα, συνήθως έχουν βαθύτερες ρίζες και αφορούν σημαντικότερα ζητήματα του χαρακτήρα σας.

3.Ανταλλαγή χαρακτηρισμών

Ο τσακωμός ξεκινάει με ένα μικρό παράπονο του τύπου «δεν έπλυνες τα πιάτα», και μπορεί να φτάσει στο σημείο του να κριτικάρεις έντονα τον σύντροφό σου «ότι δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού». Αυτές οι παρατηρήσεις, μπορούν να εξελιχθούν σε γενικευμένους χαρακτηρισμούς για την προσωπικότητα του άλλου: «είσαι τεμπέλης».

Υπάρχει ειδοποιός διαφορά με το να κάνεις παρατήρηση σε κάποιον επειδή δεν έβγαλε έξω τα σκουπίδια έπλυνε τα πιάτα και από το να φτάνεις στο σημείο να αποκαλείς τον άλλον εγωιστή ή τεμπέλη. Αυτό δεν συμβαίνει μέσα σε μια μέρα, αλλά σιγά σιγά κλονίζει τα θεμέλια του γάμου, ή της σχέσης σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους των σχέσεων, καλό είναι να μην εκτοξεύεστε  κατηγορίες προς τον σύντροφό σας χρησιμοποιώντας την προσωπική αντωνυμία «εσύ».

4.Όταν τσακώνεστε, επιμένετε ότι εσείς έχετε δίκιο

Ναι, είναι δύσκολο σε μία σχέση, μετά από έναν τσακωμό να παραδέχεσαι ότι «είχες δίκιο, έκανα λάθος», και να κάνεις πίσω, αλλά είναι απαραίτητο στο πλαίσιο μιας υγιούς σχέσης. Θέλετε να έχετε δίκιο ή να βρείτε την ηρεμία σας; Αν θέλετε το δεύτερο, τότε στους μικρούς τσακωμούς προσπαθήστε να μην λέτε συνέχεια «εγώ έχω δίκιο», αλλά να κάνετε καμιά φορά πίσω. Δεν χρειάζεται να κερδίζετε όλες τις μάχες.

5.Διαφωνείτε στο αν θα κάνετε παιδιά

Σίγουρα έχετε κάνει μια κουβέντα με τον/την σύντροφό σας στο θέμα των παιδιών, αν βρίσκεστε σε κάποια χρόνια στη σχέση, και όχι στην αρχή της. Οι απόψεις, τα συναισθήματα και οι άνθρωποι γενικότερα όμως, αλλάζουν. Μπορεί μία απαιτητική καριέρα να μπει σαν εμπόδιο στο να κάνετε παιδιά, ή οι οικονομικές δυσκολίες να μην το επιτρέπουν.

Δυστυχώς, το να μην συμφωνείτε πλέον στο θέμα των παιδιών, είναι πολύ πιθανό να βάλει ένα τέλος στη σχέση σας. Το αν θα κάνετε παιδί ή όχι, είναι ένα πολύ βασικό ζήτημα και απόφαση στη ζωή του καθενός. Δεν είναι κάτι που απλά μπορεί να συμβιβαστεί ένας εκ των δύο, αν δεν συμφωνούν

6.Δεν τσακώνεστε ποτέ

Όταν σταματήσετε να τσακώνεστε, τότε ίσως αυτό να σημαίνει ότι σχέση σας φτάνει στο τέλος. Όταν έχετε φτάσει στο σημείο να μην τσακώνεστε καν, η σχέση σας έχει πάρει την κάτω βόλτα, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε καν το ενδιαφέρον να τσακωθείτε με το ταίρι σας. Ορισμένες φορές. το να μην θέλετε καν να τσακωθείτε, είναι σημάδι παραίτησης.

 

Όλο Υγεία

Exit mobile version