Site icon Όλο Υγεία

Ταχυκαρδία: Πότε είναι επικίνδυνη και χρειάζεστε ιατρική βοήθεια σύμφωνα με ειδικό

Ταχυκαρδία: Πότε είναι επικίνδυνη και χρειάζεστε ιατρική βοήθεια σύμφωνα με ειδικό

Photo: rf123

Σίγουρα τις έχετε αισθανθεί στη ζωή σας και ίσως κάποιες φορές να σας ανησύχησε. Πότε η ταχυκαρδία πρέπει να σας κάνουν να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια; Ένας γιατρός δίνει την απάντηση.

Παρόλο που οι γρήγοροι καρδιακοί παλμοί μπορεί να είναι «τρομακτικοί και πολύ ανησυχητικοί», ο καρδιοχειρουργός από τη Τζόρτζια, Dr Jeremy London, διαβεβαιώνει ότι σπάνια είναι επικίνδυνοι ή απειλητικοί για τη ζωή.

Ταχυκαρδία: 7 τρόποι να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

@drjeremylondon Should you worry about your heart palpitations? #doctor #surgeon #heartdoctor #heartsurgeon #hearthealth #fyp ♬ original sound – Dr. Jeremy London, MD

 

«Συνήθως οι γρήγοροι παλμοί προκαλούνται από το συναισθηματικό στρες, την καφεΐνη, το αλκοόλ ή ακόμη και την έλλειψη ύπνου και τις περισσότερες φορές δεν διαρκούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα», εξηγεί ο Dr. Jeremy London.

Τι είναι οι ταχυκαρδίες; Ποιο φύλο προσβάλλουν περισσότερο;

Η αίσθηση αυτή περιγράφεται ως γρήγορο φτερούγισμα ή ως ένας έντονος χτύπος στο στήθος. Ακόμη, μπορεί να νιώσετε ότι η καρδιά σας έχασε έναν χτύπο ή ότι χτυπά ανώμαλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταχυπαλμίες  είναι πιο συνηθισμένες στις γυναίκες λόγω των ορμονικών αλλαγών που συνδέονται με την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση.

Πού οφείλεται η ταχυκαρδία;

Η Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins αναφέρει ότι η ταχυκαρδία μπορεί να οφείλεται  σε διάφορους λόγους όπως:

Ταχυκαρδία το βράδυ: Πότε μπορεί να είναι σοβαρό – 3 τρόποι να την αντιμετωπίσετε άμεσα

Είναι ασαφές πόσο συχνές είναι οι ταχυπαλμίες, καθώς δεν επισκέπτονται όλοι οι άνθρωποι το γιατρό όταν αισθάνονται την καρδιά τους να χτυπά γρήγορα.

Πανεπιστημιακή μελέτη εκτιμά ότι μόλις το 16% των ασθενών εκφράζει στον γιατρό ότι βιώνει ταχυπαλμίες. Οι ταχυπαλμίες συχνά υποχωρούν από μόνες τους. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τη διαχείριση του άγχους και την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ ή καυτερών φαγητών.

Πότε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια;

Ο Dr. London αναφέρει ότι πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια: 

Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιον μηχανισμό που καταγράφει τους παλμούς εάν το βιώνετε συχνά και συντρέχει και κάποιο ιστορικό καρδιοπάθειας, σύμφωνα με την Κλινική Mayo.

Κάποιες φορές οι ταχυπαλμίες μπορεί να υποδηλώνουν ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως είναι η αρρυθμία.

Ορθοστατική ταχυκαρδία: Οι 6 καλύτερες τροφές για τις ζαλάδες και τις λιποθυμίες που προκαλεί

Αν υπάρχει πιο σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, μπορεί να χρειαστεί κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο ή έναν απινιδωτή για να ανιχνεύσει και να σταματήσει τις ανώμαλες καρδιακές συστολές.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Exit mobile version