Site icon Όλο Υγεία

Διάσημος σεφ αποκαλύπτει: «Πώς έχασα 20 κιλά τρώγοντας κάθε ημέρα το ίδιο νόστιμο γεύμα»

σεφ

Πηγή φωτογραφίας: James Martin/Instagram

Ένας διάσημος σεφ αποκάλυψε το μυστικό πίσω από την εντυπωσιακή απώλεια βάρους του, αφού έχασε 20 κιλά. Ο 51χρονος Τζέιμς Μάρτιν έτρωγε το ίδιο γεύμα δύο φορές την ημέρα για να χάσει βάρος.

Ο Τζέιμς, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή “James Martin’s Saturday Morning” στο βρετανικό ITV από το 2017, έκανε μια μεγάλη αναθεώρηση της διατροφής του για να μπει σε φόρμα.

Η κύρια αλλαγή ήταν να βεβαιωθεί ότι δύο από τα τρία καθημερινά γεύματά του περιείχαν σολομό, αλλά αλλάζει επίσης τα συνοδευτικά για μην βαριέται. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Hello!, «τι πιο απλό από το να τηγανίζετε λίγο σολομό και να τον σερβίρετε με μερικές υπέροχες πατάτες και εποχιακά λαχανικά;».

σεφ
Πηγή φωτογραφίας: James Martin/Instagram

Σύμφωνα με το περιοδικό, έχει επίσης αντικαταστήσει τις ανθυγιεινές γλυκές λιχουδιές με φρούτα και έχει κόψει εντελώς τα ανθρακούχα ποτά. «Το να χάσεις βάρος είναι η ισορροπία των πάντων, είναι να σηκώνεσαι από τον καναπέ και να κάνεις περισσότερα πράγματα. Όχι να τρως λιγότερο, αλλά να τρως διάφορα διαφορετικά πράγματα», σημείωσε ο σεφ.

Επιπλέον, ο Τζέιμς πίνει τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.

«Το νερό είναι το κλειδί. Καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεται να πάω γυμναστήριο, ούτως ή άλλως δουλεύω στην κουζίνα όλη την ώρα. Το νερό διατηρεί τον εγκέφαλο και το δέρμα σου υγιή και σε κρατά συγκεντρωμένο. Είναι εντυπωσιακό πόσο ζωντανός νιώθει ο εγκέφαλος όταν σταματάς τα αναψυκτικά», τόνισε.

σεφ
Πηγή φωτογραφίας: James Martin/Instagram

Μπορεί ο σολομός να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Ο σολομός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, ενώ παραμένει σχετικά χαμηλός σε θερμίδες που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων μαγειρεμένου σολομού περιέχει περίπου 232 θερμίδες, 25,2 γραμμάρια πρωτεΐνης και 14,6 γραμμάρια λίπους. Είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη D, σελήνιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν τα δικά τους οφέλη για την υγεία.

Το BBC Good Food απαριθμεί τα οφέλη του ψαριού:

Η Mayo Clinic στις ΗΠΑ αναφέρει επίσης τον σολομό ως μία από τις 10 κορυφαίες υγιεινές τροφές για κατανάλωση. «Ο σολομός περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα -ένα είδος λίπους που κάνει το αίμα λιγότερο πιθανό να σχηματίσει θρόμβους που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακές προσβολές», αναφέρει.

Τα ω-3 μπορεί επίσης να προστατεύουν από τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς που μπορεί να προκαλέσουν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο και βοηθούν στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, της ανάπτυξης πλακών απόφραξης των αρτηριών και σε ελαφρώς χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Εκτός από το ότι περιέχει ω-3, ο σολομός έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη και είναι καλή πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους συνιστάται να τρώνε μόνο δύο μερίδες λιπαρό ψάρι την εβδομάδα. Αυτοί είναι οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.

Για να χάσετε βάρος με βιώσιμο, υγιεινό τρόπο, το NHS σας συνιστά:

Όλο Υγεία

Exit mobile version