Συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες του claw back ζητούν οι Φορείς ΠΦΥ

Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ζητά την κατάργηση του αναχρονιστικού και άδικου μέτρου του claw back.

Συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες του claw back, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ζητά το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.
«Το claw back αποτελεί ένα καταστροφικό μέτρο για την δημόσια υγεία και διώχνει τους ιατρούς στο εξωτερικό. Χιλιάδες ιατροί βουλιάζουν στα τεχνητά χρέη τους και καταστρέφονται οικονομικά, εκατοντάδες ιατροί δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω των συγκεκριμένων χρεών και δεν τους επιτρέπεται ούτε καν να πεθάνουν γιατί θα τα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους», αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ.

Τονίζει μάλιστα την ομόφωνη άποψη «για κατάργηση του αναχρονιστικού και άδικου μέτρου του claw back» που εξέφρασαν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα που διοργάνωσε πρόσφατα το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ σε συνεργασία με τον ΙΣΑ.
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γεώργιος Πατούλης, η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, ως εκπρόσωπος του υπουργού υγείας και εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων των ιατρών. «Όλοι οι συμμετέχοντας συμφώνησαν ότι το claw back είναι άδικο και πρέπει να καταργηθεί παράλληλα και με εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων».

Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ ζητά «εφόσον για πρώτη φορά αντιπολίτευση, συμπολίτευση και κυβέρνηση συμφωνούν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άδικο μνημονιακό νόμο το claw back , τον μόνο που παραμένει σε ισχύ να υπάρξει συζήτηση επί του θέματος αυτού στη Βουλή. Πριν δούμε να καταστρέφεται η δημόσια υγεία με απρόβλεπτες συνέπειες στον Έλληνα πολίτη» καταλήγει.

Όλο Υγεία

Scroll to Top