Εκτοξεύονται κατηγορίες κατά γιατρών του νοσκομείου «Αττικόν», ενώ επιχειρείται η ποδηγέτηση της κοινής γνώμης επί εξειδικευμένων ιατρικών θεμάτων.
«Την απόπειρα απαξίωσης του έργου των Πανεπιστημιακών Καθηγητών στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και την προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής», παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το θλιβερό γεγονός της απώλειας ενός συνανθρώπου μας. Τα παραπάνω αναφέρει ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ σε σημερινή του ανακοίνωση για την υπόθεση του Γιάννη Καλλιάνου.
«Εκτοξεύονται κατηγορίες κατά συγκεκριμένων συναδέλφων, χωρίς καμία συναφή τεκμηρίωση, ενώ αμετροεπώς επιχειρείται η ποδηγέτηση της κοινής γνώμης επί εξειδικευμένων ιατρικών θεμάτων και ακολουθούμενων κλινικών πρακτικών επί τη βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι «τo έμψυχο δυναμικό της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έχει φέρει τη Σχολή μας στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Ιατρικών Σχολών στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ πλέον κατατάσσεται στις 100 καλύτερες Ιατρικές Σχολές παγκοσμίως (Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2023). Ταυτόχρονα, οι καθηγητές της Σχολής μας παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες στο ΕΣΥ και στην κοινωνία, παρά την επιδοματικού χαρακτήρα αμοιβή τους, υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε διάφορα Νοσοκομεία της Αττικής. Μεταξύ αυτών το Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», το οποίο διαθέτει πλειάδα Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων και το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, αλλά και κόμβο αριστείας στην ιατρική έρευνα και εκπαίδευση».
Τονίζεται ότι τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έδιναν και συνεχίζουν καθημερινά να δίνουν τη μάχη μέσα στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.
Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καλεί τους Έλληνες πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά τους στις όποιες φωνές σπίλωσης του κύρους των Ιατρικών Σχολών και Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας».
Οι δηλώσεις Καλλιάνου είναι απαράδεκτες και οι απειλές θα πέσουν στο κενό
Δεν έχουμε τοποθετηθεί εδώ και καιρό για την υπόθεση του πατέρα βουλευτή της ΝΔ από σεβασμό στον ασθενή. Πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο περιβάλλον του θανόντα, ήρθε η ώρα όμως να το κάνουμε γιατί παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την εκμετάλλευση -σε δημόσια θέα – της απώλειας ενός ακόμα συνανθρώπου μας, αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν».
«Ο βουλευτής της ΝΔ Καλλιάνος, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν και μετά τον θάνατο του πατέρα του, εκτοξεύει λάσπη και απειλές ενάντια στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου Αττικόν και ιδιαίτερα στην Αγγειοχειρουργική κλινική.
Ενώ έχει ψηφίσει τα μέτρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας απειλεί ευθέως γιατρούς και νοσηλευτές («δεν έχουν φανταστεί τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου»), καλώντας εμμέσως ακόμα και σε βιαιοπραγίες (;) σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού, στρέφοντας την οργή του κόσμου για την δυσλειτουργία του ΕΣΥ απέναντι στους υγειονομικούς και όχι στην πολιτική των κυβερνήσεων που το οδήγησαν εδώ. Έσπευσε άλλωστε να δηλώσει ότι δεν έχει τίποτα με το «φίλο» Άδωνι Γεωργιάδη και την πολιτική της κυβέρνησης για αυτό και μπορεί ωραιότατα να διαπομπεύει τους υγειονομικούς!
Για να εξηγούμαστε: Στο Αττικό νοσοκομείο μετά από κάθε εφημερία υπάρχουν 70-80 άρρωστοι σε ράντζα και φορεία και δεν μπορεί να υπάρχει “ιδιαίτερη” νοσηλευτική φροντίδα όταν σε πτέρυγα 40 ασθενών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια.
Όταν διεκδικούσαμε να αυξηθούν οι ΜΕΘ-ΜΑΦ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και καταγγέλλαμε πως σε δεκάδες νοσοκομεία της χώρας (όχι στο Αττικό -κατ’ εξαίρεση) υπάρχουν δεκάδες ασθενείς καθημερινά που περιμένουν διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο αναζητώντας κλίνη ΜΕΘ ανά τη χώρα ο ίδιος ο βουλευτής Καλλιάνος μας απαντούσε πως “δεν υπάρχει ασθενής που να μένει εκτός ΜΕΘ”. Αποκορύφωμα αυτής της εγκληματικής πολιτικής ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου το κόμματος που ανήκει ο κ. Καλλιάνος που έλεγε επισήμως στη Βουλή πως «Δεν έχουμε ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής».
Η ευαισθησία των υγειονομικών δε αρχίζει και τελειώνει όταν έρχεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο. Δεν είναι αυτός ο δικός μας κόσμος. Οι υγειονομικοί και το κίνημα τους είναι μαζί με το λαό στον αγώνα για δωρεάν υγεία. Εχθρούς έχουν μόνο την πολιτική που θέλει να τα διαλύσει και να τα κάνει αγορά για «πελάτες».