Site icon Όλο Υγεία

«Μια περίεργη παρενέργεια από το filler χειλιών αποκάλυψε ότι έχω λευχαιμία» – Πώς η αισθητική επέμβαση της έσωσε τη ζωή

filler χειλιών

Φωτογραφία: SWNS/Leukemia UK

Μια κακή αντίδραση του οργανισμού της στο filler χειλιών έσωσε τη ζωή μιας 36χρονης νοσοκόμας, καθώς την οδήγησε να κάνει μια εξέταση αίματος που αποκάλυψε ότι είχε λευχαιμία.

Η Edita Jucaite, από το Banbury του Oxfordshire, είχε κάνει παρόμοιες αισθητικές επεμβάσεις στο παρελθόν χωρίς καμία αντίδραση, αλλά μια ένεση με filler χειλιών τον περασμένο Απρίλιο προκάλεσε μια πραγματικά περίεργη παρενέργεια που παραξένεψε τόσο την ίδια όσο και τον γιατρό της.

«Διαγνώστηκα στα 16 με καρκίνο του αίματος που επηρεάζει τους ηλικιωμένους – Τι με έκανε να μην τα παρατήσω» – Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι παθαίνουν αιματολογικούς καρκίνους

Η παρενέγεια του filler χειλιών που οδήγησε στη διάγνωση της λευχαιμίας

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την ένεση του filler, τα χείλη της γυναίκας πρήστηκαν και εμφάνισαν έντονους μώλωπες. Ο γιατρός που χορήγησε το filler ήταν συνάδελφος της Edita και εξέφρασε την ανησυχία του για το μελανιασμένο χείλος της, παροτρύνοντας τη γυναίκα να επικοινωνήσει με τον γιατρό της.

filler χειλιών
Φωτογραφία: SWNS/Leukemia UK

Επιπλέον, η 36χρονη νοσοκόμα εκείνη την περίοδο έχανε βάρος -ένα κοινό προειδοποιητικό σημάδι του καρκίνου- και μόλις λίγες ώρες αφότου έκανε μια εξέταση αίματος, την κάλεσε ο γιατρός της. Της είπε να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο καθώς υποψιαζόταν ότι είχε λευχαιμία. Περαιτέρω εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι η Edita είχε χρόνια μυελογενή λευχαιμία (CML).

«Δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι να πουν ότι τα fillers χειλιών τους έσωσαν τη ζωή, αλλά εγώ μπορώ», ομολογεί η Edita μιλώντας στο SWNS και δηλώνει ευγνώμων για την κακή αντίδραση στο filler.

«Αν δεν είχε εμφανιστεί ο μώλωπας και δεν είχα ενθαρρυνθεί να επισκεφτώ τον γιατρό μου λόγω αυτού, τότε μπορεί κάλλιστα να το είχα αναβάλει ξανά και ξανά, πράγμα που θα μπορούσε να σήμαινε ότι η λευχαιμία μπορεί να είχε προχωρήσει και να ήταν πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε η 36χρονη, παρόλο που εργάζεται ως νοσοκόμα δεν κατάφερε να αναγνωρίσει κάποιες από τις ενδείξεις της νόσου. «Δεν είχα ιδέα για τα σημάδια και τα συμπτώματα της λευχαιμίας. Ήμουν χαρούμενη που έχανα λίγο βάρος καθώς επρόκειτο να πάω διακοπές και έπινα πολλά ενεργειακά ποτά που μπορεί να συγκάλυπταν την κούρασή μου», περιγράφει η Edita και καταλήγει:

Χαμηλά λεμφοκύτταρα: Ποια είναι τα αίτια – Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

«Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει γενικότερη ευαισθητοποίηση για τη λευχαιμία και τι πρέπει να προσέχουμε, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να διαγνωστούν έγκαιρα και η θεραπεία να είναι αποτελεσματική, όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση».

Η νοσοκόμα άρχισε να κάνει χημειοθεραπεία από το στόμα μετά τη διάγνωσή της και τώρα βρίσκεται σε ύφεση. Αλλά θα παίρνει φάρμακα εφ’ όρου ζωής για να αποτρέψει την επιστροφή του καρκίνου.

filler χειλιών
Φωτογραφία: SWNS/Leukemia UK

Τα κοινά συμπτώματα της λευχαιμίας

Οι ασυνήθιστοι μώλωπες, η ασυνήθιστη αιμορραγία, η κόπωση και οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις είναι όλα ενδεικτικά σημάδια του καρκίνου, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν αυτά τα συμπτώματα.

Το Leukemia Care και το Leukemia UK δημοσίευσαν νέα ευρήματα από μια δημοσκόπηση του YouGov σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διαπίστωσε ότι λιγότερο από το ένα έκτο (14%) του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σε θέση να αναγνωρίσει και τα τέσσερα κύρια συμπτώματα αυτού του καρκίνου του αίματος

.Την ίδια στιγμή, περίπου 10.000 άτομα που διαγιγνώσκονται με λευχαιμία κάθε χρόνο, με σχεδόν 5.000 θανάτους. Παρά τις κοινές παρανοήσεις, η λευχαιμία δεν είναι μόνο μια παιδική ασθένεια και επηρεάζει κυρίως άτομα άνω των 65 ετών. Κάθε μέρα, 27 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγιγνώσκονται με λευχαιμία και επί του παρόντος, πάνω από 50.000 άνθρωποι ζουν με τη νόσο.

filler χειλιών
Φωτογραφία: SWNS/Leukemia UK

Οι βρετανικοί οργανισμοί υγείας υποστηρίζουν ότι εξαιτίας αυτού, πάνω το ένα τρίτο των διαγνωσθέντων με χρόνια μυελογενή λευχαιμία μαθαίνει τα νέα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.

Καρκίνος του αίματος: Το σύμπτωμα που μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα ως κοινό οδοντικό πρόβλημα

Από την άλλη, τα άτομα που διαγιγνώσκονται με οξεία μυελογενή λευχαιμία επηρεάζονται δυσανάλογα, καθώς περισσότεροι από τους μισούς διαγιγνώσκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτός ο τύπος λευχαιμίας είναι ιδιαίτερα επιθετικός και αναπτύσσεται γρήγορα, επομένως η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι ακόμη πιο απαραίτητες.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Exit mobile version