Επιστημονική εκδήλωση για το μέλλον της Ιατρικής με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Harvard. Στο επίκεντρο ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην Υγεία.
Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου της υγείας και της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, η επιστημονική εκδήλωση για το μέλλον της Ιατρικής, η οποία διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντή της Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ κ. Βασίλειο Σιούλα.
Η εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με την τιμητική παρουσία του Dr. Αjay K. Singh, Αντιπρύτανη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση.
Κατά την ομιλία του με τίτλο «Τhe Future of Medicine», ο Dr. Singh επικεντρώθηκε στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στα νοσοκομεία του Harvard ήδη χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στη διάγνωση απεικονιστικών εξετάσεων και βιοψιών.
Παράλληλα, εξήρε το ρόλο των Ελλήνων επιστημόνων στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη μεγαλύτερων επενδύσεων στη χώρα μας για την ανάπτυξή της.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ιατρική ακριβείας και τις εξατομικευμένες, θεραπευτικές διεξόδους που δημιουργεί, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ισότιμης πρόσβασης όλων των ασθενών σε αυτές παρά το υψηλό τους κόστος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, βουλευτές με εμπειρία σε θέματα υγείας όπως η κα Ζωή Ράπτη και ο κ. Μιχάλης Λιβανός, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εκπαιδευτικού κόσμου, επιφανή μέλη της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας και καταξιωμένοι ιατροί του ιδιωτικού, κυρίως, τομέα.
Ο κ. Σιούλας κάνοντας μια αποτίμηση της ξεχωριστής εκδήλωσης δήλωσε: «Οι εξελίξεις στην ιατρική τρέχουν ταχύτατα και υπόσχονται ένα συναρπαστικό μέλλον. Η εξωστρέφεια, η στενή επικοινωνία με τους πυρήνες της νέας γνώσης στο εξωτερικό και η ποιοτική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι απαραίτητα βήματα για να έχουν οι ασθενείς στη χώρα μας τη σύγχρονη φροντίδα που τους αξίζει».