Ειδικός συστήνει να σταματήσετε να καταναλώνετε κάποια τρόφιμα αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο ασθενειών. Ποια είναι αυτά.
Εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του 60% των ασθενειών, πρέπει να σταματήσετε την κατανάλωση συγκεκριμένης ομάδας τροφίμων, αναφέρει ο γιατρός μοριακής ιολογίας Δρ. Κρις βαν Τούλεκεν.
Μπορεί η πολλή ζάχαρη να προκαλέσει διαβήτη; Οι ειδικοί του Κλίβελαντ απαντούν
Σύμφωνα με τον ίδιο που είναι και παρουσιαστής διαφόρων ιατρικών προγραμμάτων στο BBC, πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε υπερεπεξεργασμένες τροφές.
Εξηγώντας τις ανησυχίες του για την υπερβολική εξάρτηση της σύγχρονης κοινωνίας από τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, ο βαν Τούλεκεν ανέφερε πώς πιστεύει ότι η διακοπή των τροφίμων, τα οποία είναι πλούσια σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών σε ποσοστό περίπου 60%.
Μακροζωία: Τα πανίσχυρα λιπαρά που σας χαρίζουν χρόνια ζωής
Ο βαν Τούλεκεν αποκάλυψε ότι περίπου το 75% των θερμίδων στον κόσμο προέρχονται από τις ίδιες έξι εταιρείες τροφίμων. Αυτό το νούμερο μπορεί να ακούγεται απίστευτο όταν το ακούτε για πρώτη φορά, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των επωνυμιών στα ράφια της κουζίνας μας προέρχονται από την ίδια μητρική μάρκα και τα περισσότερα από αυτά είναι γεμάτα συστατικά που δεν έχουμε ξανακούσει.
Μη επεξεργασμένα, επεξεργασμένα και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Ποια η διαφορά τους
Μη επεξεργασμένα σημαίνει φυσικά και «ολόκληρα» τρόφιμα, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το γάλα, το τυρί και ο καπνιστός σολομός, έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Ωστόσο, όταν μιλάμε για τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρασκευάζονται και να πωλούνται σε βιομηχανική κλίμακα, ο βαν Τούλεκεν τονίζει ότι αυτά είναι βλαβερά για την υγεία μας. Παραδείγματα τέτοιων τροφίμων περιλαμβάνουν γλυκά, κέικ, πατατάκια και είδη γρήγορου φαγητού.
Covid-19: Μην τρώτε αυτά τα τρόφιμα εάν έχετε πονόλαιμο ή την παραλλαγή XEC
Ο βαν Τούλεκεν ισχυρίστηκε ότι ο κίνδυνος να αναπτύξουμε το 60% των ασθενειών σχετίζεται με τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα. Οι ασθένειες αυτές περιλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, διαβήτη και ακόμη και ορισμένους καρκίνους. Ο κίνδυνος αυτός θα μειωνόταν με την εξάλειψη αυτών των τροφών από τη διατροφή μας.