Site icon Όλο Υγεία

Η νέα δίαιτα που βοηθά να χάσετε βάρος και πόντους από τη μέση

δίαιτα

Η απώλεια βάρους είναι ένας κοινός στόχος για πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι θέλουν να αλλάξουν απλά την εμφάνισή τους, ενώ για κάποιους άλλους είναι σημαντική για την υγεία τους. Δείτε τώρα πώς μπορείτε να χάσετε πόντους από τη μέση σας τρώγοντας αυτές τις τροφές και εφαρμόζοντας τη λεγόμενη «αντι-δίαιτα», μία νέα μέθοδο απώλειας βάρους.

Το σημαντικό είναι να χάσετε και να διατηρήσετε το υγιές βάρος με σωστό τρόπο. Και αυτό ακριβώς λέει ότι ανακάλυψε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, αποκαλύπτοντας την εξατομικευμένη δίαιτα που δεν σας ζητά να μετράτε θερμίδες ή να κόψετε εντελώς τα αγαπημένα σας φαγητά.

Τι είναι η «αντι-δίαιτα» που προτείνουν οι ειδικοί

Ο όρος «αντι-δίαιτα» είναι ο νέος τρόπος απώλειας βάρους, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ σύμφωνα με μελέτη, οι συμμετέχοντες έχασαν περισσότερα από 6 εκατοστά από τη μέση τους σε μόλις 18 εβδομάδες.

Ο νέος τρόπος απώλειας βάρους δημιουργήθηκε από τον ειδικό καθηγητή Tim Spector και την ομάδα ZOE Health. Και έχει επίσης δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται και να κοιμούνται καλύτερα.

Αυτό που κάνει την «αντι-δίαιτα» διαφορετική από τις άλλες δίαιτες είναι το γεγονός ότι κανένα τρόφιμο δεν είναι «εκτός ορίων» και οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την καταμέτρηση των θερμίδων. Σκοπός της «αντι-δίαιτας» είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, τις οποίες θα ακολουθούν για μια ζωή.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες να αποφεύγουν τροφές, όπως μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, επεξεργασμένων υδατανθράκων και αλκοόλ.

Για να περιορίσουν το αίσθημα της πείνας, τους προτρέπουν να τρώνε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθώς και πολλά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση για να βοηθήσουν την υγεία του εντέρου.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης, φασόλια, φακές και ρεβίθια. Και τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση περιλαμβάνουν προϊόντα όπως το ξινολάχανο, το kimchi και το kombucha.

Τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν την «αντι-δίαιτα»

Δοκιμάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος, οι ερευνητές του Kings College του Λονδίνου, διεξήγαγαν μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Medicine.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 347 παχύσαρκοι εθελοντές ηλικίας 52 ετών, οι οποίοι είχαν μέσο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 34.

Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ακολούθησε τις οδηγίες της «αντι-δίαιτας» και όλα τα μέλη υποβάλλονταν τακτικά σε εξετάσεις αίματος και ούρων. Παράλληλα οι ερευνητές βαθμολόγησαν 1,2 εκατομμύρια τρόφιμα από το μηδέν έως το 100, δίνοντας στους χρήστες προσωπικές συμβουλές σχετικά με το πώς ανταποκρίνεται το σώμα τους στο καθένα από αυτά.

Οι υπόλοιποι εθελοντές (της δεύτερης ομάδας) έλαβαν αντ’ αυτού ένα τυπικό φυλλάδιο με σωστές διατροφικές οδηγίες, συνοδευόμενο από ένα εκπαιδευτικό βίντεο και εβδομαδιαίους ελέγχους.

Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε έλεγχο υγείας πριν και μετά τη μελέτη, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης της περιφέρειας μέσης, της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης και των επιπέδων χοληστερόλης.

Μετά από 18 εβδομάδες οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν την «αντι-δίαιτα» μείωσαν κατά μέσο όρο 4,7% το βάρος τους (2,17 κιλά) και έχασαν 6,3 εκατοστά από τη μέση τους. Η άλλη ομάδα έχασε 2,4% του βάρους της (0,6lbs ή 0,3kg) και 5,3 εκατοστά από τη μέση.

Παραπομπές

  1. Effects of a personalized nutrition program on cardiometabolic health: a randomized controlled trial
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Exit mobile version