Το μέγεθος μετράει… στο IQ: Οι άνδρες με αυτό το μήκος πέους είναι πιο έξυπνοι, σύμφωνα με μελέτη

IQ, μήκος πέους

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε έναν συσχετισμό που θα κάνει χαρούμενους πολλούς άνδρες σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, 0ι ερευνητές ανακάλυψαν μια συσχέτιση μεταξύ του μήκους του πέους ενός άνδρα και του δείκτη νοημοσύνης του (IQ).

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 115.000 άνδρες σε 139 χώρες, υποδεικνύοντας τελικά ότι οι άνδρες με πιο μικρό πέος τείνουν να έχουν υψηλότερο IQ.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από μια παγκόσμια ερευνητική ομάδα που συγκέντρωσε τους πόρους πολλών διεθνώς αναγνωρισμένων ιδρυμάτων και είχε ως στόχο να διερευνήσει τη πιθανή σχέση μεταξύ της σεξουαλικής ωρίμανσης των ανδρών -όπως υποδεικνύεται από το μήκος του πέους- και των γνωστικών ικανοτήτων.

Προηγούμενες μικρότερες μελέτες είχαν υποδείξει μια πιθανή σύνδεση, αλλά αυτή η παγκόσμια ανάλυση που συγκεντρώνει δεδομένα από κάθε γωνιά του πλανήτη παρέχει πολύ πιο ισχυρά στοιχεία.

Τα ευρήματα της μελέτης αποκαλύπτουν μια στατιστικά σημαντική αρνητική συσχέτιση μεταξύ του μεγάλου μήκους του πέους και του IQ, που σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, οι άνδρες με πιο μικρό πέος έχουν υψηλότερο IQ. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η συσχέτιση διατηρήθηκε ακόμη και μετά την προσαρμογή για παράγοντες όπως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, οι εκπαιδευτικές δαπάνες, η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία και ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Η θεωρία r-K

Η έρευνα ευθυγραμμίζεται με τη θεωρία r-K, η οποία υποδηλώνει ότι διαφορετικές αναπαραγωγικές στρατηγικές έχουν εξελιχθεί πίσω από ορισμένα περιβαλλοντικά πλαίσια.

Για παράδειγμα, στα θερμότερα κλίματα της Αφρικής, μια στρατηγική υψηλής αναπαραγωγής μεταξύ των ζώων -δηλαδή η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων απογόνων- έγινε η κυρίαρχη πρακτική, ενώ στις ψυχρότερες περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Ασίας, μια στρατηγική που εστιάζει σε λιγότερους αλλά πολύ καλά φροντισμένους απογόνους υιοθετήθηκε σε όλο το οικολογικό φάσμα.

Αυτή η θεωρία προτείνει επίσης ότι οι προαναφερθείσες αναπαραγωγικές στρατηγικές συνδέονται με το μέγεθος του εγκεφάλου και το IQ, με τα ψυχρότερα περιβάλλοντα να απαιτούν υψηλότερη γνωστική λειτουργία.

Ο ρόλος της τεστοστερόνης

Η μελέτη εξέτασε επίσης τον ρόλο της τεστοστερόνης στον προσδιορισμό της επιθετικότητας και της σεξουαλικής ανταγωνιστικότητας, υποδηλώνοντας μια περαιτέρω συσχέτιση μεταξύ υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης και αυξημένου μήκους πέους, κάτι που με τη σειρά του ενισχύει την πιθανότητα επιτυχούς εναπόθεσης σπέρματος στη γυναικεία μήτρα.

Οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν έντονα να μην συνάγουμε αιτιώδη συμπεράσματα από τα ευρήματα της μελέτης και προτείνουν ότι η αντίστροφη σχέση μεταξύ του μεγάλου μήκους του πέους και του IQ θα μπορούσε να επηρεαστεί από έναν πολύ περίπλοκο συνδυασμό γενετικών, εξελικτικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Σημειώνουν επίσης ότι η συσχέτιση δεν σημαίνει ότι το μέγεθος του πέους επηρεάζει άμεσα τη νοημοσύνη ή το αντίστροφο.

Αυτή η έρευνα είναι πραγματικά συναρπαστική, καθώς ανοίγει νέους δρόμους για την κατανόηση της ολοένα και πιο περίπλοκης αλληλεπίδρασης μεταξύ σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης. Αμφισβητεί επίσης τα βαθιά ριζωμένα και επιζήμια κοινωνικά στερεότυπα, ενθαρρύνοντας όλους να ξεπεράσουμε τα επιφανειακά χαρίσματα όταν εξετάζουμε τη νοημοσύνη των ανθρώπων…

Όλο Υγεία

Scroll to Top