Site icon Όλο Υγεία

Κακοσμία του στόματος: Το ελληνικό προϊόν που διώχνει τις δυσάρεστες μυρωδιές – Ακόμη και του σκόρδου

Κακοσμία του στόματος: Το ελληνικό προϊόν που διώχνει την δυσάρεστη αναπνοή του σκόρδου

Source: 123rf.com

Έχετε νιώσει κάποιες φορές άβολα όταν καθίσει δίπλα σας κάποιος που έχει μόλις φάει σκόρδο ή ακόμη κι εσείς έχετε νιώσει την ανάγκη να καλύψετε το στόμα σας όταν μιλάτε με άλλους ή να σπεύσετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας;

Κι ενώ ο δυόσμος, είναι η πιο γνωστή λύση για την κακοσμία του στόματος μετά από ένα γευστικό αλλά «βαρύ» γεύμα με σκόρδο, υπάρχει κάτι που σίγουρα δεν περνά από το μυαλό.

Τι προκαλεί το τυρί στα δόντια όταν καταναλώνεται μετά τα γεύματα – Μπορεί να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος;

Το ελληνικό προϊόν που αντιμετωπίζει την κακοσμία του στόματος

Είναι το γιαούρτι. Έρευνα δείχνει ότι εάν φάτε μια κουταλιά γιαούρτι μετά από ένα γεύμα με έντονο δόση σκόρδου, μπορεί να εξαφανίσει εντελώς την άσχημη αναπνοή.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Molecules» από επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου και να επαναφέρεται την δροσερή αναπνοή σας.

Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε, ότι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο απλό γιαούρτι με πλήρες γάλα είναι σε θέση να εξουδετερώσουν τις ενώσεις με βάση το θείο που προκαλούν τη δυσάρεστη οσμή.

Η ομάδα των επιστημόνων τοποθέτησε ίσες ποσότητες ωμού σκόρδου σε γυάλινα μπουκάλια πριν προσθέσει διαφορετικά γιαούρτια στα ίδια μπουκάλια. Ανακάλυψαν ότι το γιαούρτι ήταν 99% αποτελεσματικό στη μείωση των ενώσεων του σκόρδου.

Τι σημαίνει εάν η αναπνοή σας μυρίζει σαν αυγό – Πότε είναι σημάδι σοβαρών παθήσεων

Η εντυπωσιακή ανακάλυψη των επιστημόνων

Η Δρ Sheryl Barringer, η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης εξήγησε ότι η «η υψηλή πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να «ξεφορτωθείτε» γρήγορα τη μυρωδιά του σκόρδου και να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ομάδα διαπίστωσε ότι το τηγανισμένο σκόρδο δεν έχει την ίδια ισχυρή οσμή όπως το ωμό και υποστήριξαν ότι τα νέα ευρήματα ανοίγουν τον δρόμο για πιο αποτελεσματικά προϊόντα στην εξάλειψη της μυρωδιάς του σκόρδου, χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες λίπους και γαλακτοκομικών.

Καρκίνος του λάρυγγα: Το σημάδι στην πρωινή αναπνοή που μπορεί να είναι σύμπτωμα

Υπογράμμισαν μάλιστα, ότι το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, το οποίο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα προϊόντα γιαουρτιού, είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμησης της αναπνοής του σκόρδου.

Όλο Υγεία

Exit mobile version