Site icon Όλο Υγεία

Μακροζωία : Γιατρός 101 ετών αποκαλύπτει 3 συνήθειες που έχουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Γιατρός 101 ετών μοιράζεται τα τρία μυστικά της μακροζωίας

Source: 123rf.com

Ο Γουίλιαμ είναι ένας Βρετανός γιατρός 101 ετών, υγιής  που εργαζόταν μέχρι τα 85 του και μοιράζεται τρία μυστικά που πιστεύει ότι συμβάλλουν στη μακροζωία του.

Η κληρονομικότητα αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στη μακροζωία. Ωστόσο οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχει διαπιστωθεί ότι έχουν συγκεκριμένες συνήθειες που έχουν συμβάλλει στην καλή υγεία τους  όσο περνάνε τα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Γουίλιαμ που πριν λίγο καιρό έσβησε τα 100 κεράκια του!

Ποια άσκηση για 11 λεπτά καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 23%

Οι 3 βασικοί παράγοντες μακροζωίας, σύμφωνα με γιατρό 101 ετών

  1. Γυμναστική
  2. Σπιτικά γεύματα και πολλές σαρδέλες
  3. Μακριά καριέρα

1. Βασικός παράγοντας η γυμναστική

Όπως λέει στο insider, o Γουίλιαμ αγαπάει την άσκηση. Κολυμπούσε τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα όταν ήταν νεότερος. Τώρα, περπατάει και σηκώνει βάρη 15 κιλών καθημερινά. «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μείνει ακίνητος», τονίζει ο ίδιος.

Ο συνδυασμός αερόβιας και γυμναστικής με βάρη είναι ιδανικός για τη διατήρηση της υγείας των αγγείων και του εγκεφάλου, καθώς και για τη διατήρηση δυνατών μυών και οστών.

Έρευνες δείχνουν ότι μόλις 20 λεπτά περπάτημα την ημέρα ή 30 λεπτά άσκησης που δυναμώνουν τους μύες την εβδομάδα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο.

2. Τρώγοντας σπιτικά γεύματα και πολλές σαρδέλες

Ο Γουίλιαμ μαγειρεύει μόνος του όλα του τα γεύματα. Το μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί να διευκολύνει την κατανάλωση λιγότερων υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο 32 προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη τύπου 2, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο Γουίλιαμ τρώει επίσης σαρδέλες από την ηλικία των 6 ετών. Οι σαρδέλες περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του σώματός μας, όπως κάλιο, σίδηρο και ασβέστιο, και συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

3. Η μακρά καριέρα

Ο Γουίλιαμ έκανε διάφορες δουλειές και πήρε σύνταξη στην ηλικία των 85 ετών. Ξεκίνησε ως γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη δημόσια υγεία και την αποζημίωση των εργαζομένων και ήταν ψυχοθεραπευτής μέχρι τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε.

«Είμαι ειδικός στη μακροζωία – Οι 3 μικρές αλλαγές που βοηθούν τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο»

«Η αλλαγή σταδιοδρομίας είναι καλή για οποιονδήποτε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντική η εναλλαγή ενδιαφερόντων. Η μακρά και πολυποίκιλη καριέρα επέτρεψε στον Γουίλιαμ να παραμείνει αφοσιωμένος και να διατηρήσει έναν σκοπό.

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(<a href="https://www.moh.gov.gr/">Υπουργείο Υγείας</a>). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Exit mobile version