Site icon Όλο Υγεία

ΕΟΔΥ: Συμβουλές για την πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα

Ο ΕΟΔΥ δίνει χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων μία από τις προσφιλείς μας συνήθειες είναι τα γεύματα με την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Οι συμβουλές που ακολουθούν αφορούν στην πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων, των νοσημάτων, δηλαδή, που προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου.

Τι προτείνει ο ΕΟΔΥ

Αποψύξτε το κρέας τοποθετώντας το:

Πώς να το χειριστείτε σωστά

Μην καταναλώνετε ωμή ζύμη.

Η ζύμη που παρασκευάζεται με αλεύρι ή/και αυγά μπορεί να περιέχει βακτήρια, όπως η Salmonella spp. Μη δοκιμάζετε και μην αφήνετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν ωμή ζύμη που προορίζεται για ψήσιμο ή μαγείρεμα (π.χ. ζύμη για κουλουράκια, μπισκότα).

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό:

Όλο Υγεία

Exit mobile version