Site icon Όλο Υγεία

Διαβήτης: 5 περίεργα συμπτώματα που μπορείτε να εντοπίσετε- Η περίμετρος της μέσης είναι το ένα από αυτά

Τα 5 ορατά σημάδια του διαβήτη τύπου 2 - Πως να τα εντοπίσετε

Source: 123rf.com

Τα πέντε ορατά σημάδια του διαβήτη που μπορούν να εμφανιστούν σε όλες τις ηλικίες, αλλά συνήθως δεν τους δίνουμε αρκετή σημασία, αποκάλυψε ο ιδρυτής του ProLongevity, μιας πλατφόρμας για την υγεία και την απώλεια βάρους στη Βρετανία.

Ο Graham Phillips, υποστηρίζει ότι η γενική υγεία σας έχει να κάνει με το τι «συμβαίνει μέσα στο σώμα σας» και συνιστά σε όλους να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκειμένου να εντοπίσουν έγκαιρα τα συμπτώματα προδιαβήτη και να προλάβουν τον διαβήτη τύπου 2.

Ο καφές μπορεί να μειώσει κατά 48% τον κίνδυνο για διαβήτη, έμφραγμα και εγκεφαλικό – Πότε και πόσο πρέπει να πίνετε

Ως φαρμακοποιός, που διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας, πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μια φυσική προσέγγιση για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας των ανθρώπων που βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη, που επηρεάζει περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα 5 ορατά συμπτώματα του διαβήτη

  1. Η αναλογία μέσης ύψους
  2. Ένας υπέρβαρος που πεινάει συνεχώς
  3. Σημάδια Μεταβολικού Συνδρόμου
  4. Δερματικές παθήσεις
  5. Ακατάσχετη πείνα

1. Αναλογία μέσης προς ύψος

Ξεχάστε τις παραδοσιακές μετρήσεις του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Σύμφωνα με τον Graham μια πολύ πιο σημαντική μέτρηση είναι η αναλογία μέσης προς ύψος. «Αν η περίμετρος της μέσης σας είναι μεγαλύτερη από το μισό ύψος σας, μπορεί να κινδυνεύετε από διαβήτη», υποστηρίζει.

2. Υπέρβαρος και συνεχώς πεινασμένος

«Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι υψηλά, το σώμα σας κλειδώνει αποτελεσματικά τα αποθέματα λίπους, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση σε αυτά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου τα άτομα παίρνουν όλο και περισσότερο βάρος ενώ ταυτόχρονα αισθάνονται συνεχώς πεινασμένοι» αναφέρει ο Graham που τονίζει την σημασία της προσοχής σε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια και τη λήψη μέτρων για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

«Ο εντοπισμός αυτών των προειδοποιητικών σημαδιών νωρίς και η αντιμετώπιση τους μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην ανάσχεση του διαβήτη και στην παράταση του συνολικού προσδόκιμου ζωής» υποστηρίζει.

Διαβήτης: Γιατί με το ξενύχτι αυξάνεται ο κίνδυνος κατά 42 % – Πώς θα προστατευθούμε

«Όσον αφορά τη συνολική υγεία, αυτό που πραγματικά έχει σημασία δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση. Πρόκειται για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας. Αυτό είναι απολύτως μοναδικό για κάθε άτομο και είναι ακριβώς η βάση πάνω στην οποία πρέπει να παρέχουμε συμβουλές διατροφής και τρόπου ζωής», αναφέρει.

3. Δερματικές παθήσεις

Πολλές φορές η ύπαρξη κάποιου προβλήματος υγείας μπορεί να αποτυπωθεί στο δέρμα. Δερματικές παθήσεις όπως η ακάνθωση (σκούρα δερματικά μπαλώματα) σε διάφορα σημεία του σώματος ακόμη και τα δερματικά ράκη (skin tags) ή δερματικές πτυχές ή πρωκτικά θηλώματα, που είναι άμορφα και μαλακά εξογκώματα / ογκίδια του δέρματος , που συνήθως συναντώνται στην περιπρωκτική περιοχή, είναι ενδείξεις υποκείμενων μεταβολικών προβλημάτων.

4. Σημάδια Μεταβολικού Συνδρόμου

Ακόμη και η ελαφριά αυξημένη αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το υπερβολικό σωματικό λίπος, ειδικά γύρω από τη μέση και τα μη φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης, δεν πρέπει να αγνοούνται, καθώς μπορεί να εμφανίζετε μεταβολικό σύνδρομο που όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη, αλλά προβλέπει 10ετή μείωση του προσδόκιμου ζωής.

5. Διαρκώς πεινασμένος

Η μη ισορροπημένη διατροφή κάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να ανεβοκατεβαίνουν σαν τρελά, αφήνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται πεινασμένοι, κουρασμένοι και ευερέθιστοι όλη την ημέρα.

Διαβήτης: 5 νόστιμα σνακ που σταθεροποιούν το σάκχαρο και αναστρέφουν την αντίσταση στην ινσουλίνη

Ο Graham τόνισε τη σημασία της προσοχής σε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια και τη λήψη προληπτικών μέτρων για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. «Ο εντοπισμός αυτών των προειδοποιητικών σημαδιών νωρίς και η δράση τους ΤΩΡΑ μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην ανάσχεση του διαβήτη και στην παράταση του συνολικού προσδόκιμου ζωής», καταλήγει.

Όλο Υγεία

Exit mobile version