Site icon Όλο Υγεία

Διατροφολόγος με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ζύγιζε 132 κιλά: Δείτε την εκπληκτική της μεταμόρφωση

διατροφολόγος

Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

Μια γυναίκα, που σήμερα εργάζεται ως διατροφολόγος, έδειξε την τεράστια μεταμόρφωσή της μετά την απώλεια βάρους, ενώ αποκάλυψε τα μυστικά της για να χάσει 60 κιλά.

Η Τζέιμι Μιλς, 31 ετών, από το Κονέκτικατ, πάλευε με το βάρος της από παιδί και χαρακτηρίστηκε κλινικά παχύσαρκη σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Η διάγνωσή της με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών στα 14 μάλιστα έκανε το βάρος της να εκτοξευθεί στα ύψη.

διατροφολόγος
Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

Αφού έφτασε τα 132 κιλά, η Τζέιμι αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή και να επιμείνει σε αυτήν. Η σκληρή δουλειά της απέδωσε καθώς έχασε πάνω από 45 κιλά και τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για την εντυπωσιακή της σιλουέτα και να μοιράζεται το κλειδί για την απώλεια βάρους.

Η αρχή του αγώνα

Η μάχη της με το βάρος ξεκίνησε όταν ήταν παιδί. Παρά την υγιεινή ανατροφή με θρεπτικά σπιτικά γεύματα και έναν ενεργό τρόπο ζωής, μέχρι τα εννέα της χρόνια, ζύγιζε πάνω από 90 κιλά και είχε ταξινομηθεί ως κλινικά παχύσαρκη.

«Το υψηλότερο καταγεγραμμένο βάρος μου ήταν 122 κιλά. Ωστόσο, υπήρξε μια μεγάλη περίοδος που δεν ζυγιζόμουν και, με βάση τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκείνη την εποχή, πιθανότατα ήμουν πιο κοντά στα 132 κιλά», περιγράφει η ίδια.

Το βάρος της συνέχισε να αυξάνεται και στα 14 της χρόνια, η Τζέιμι διαγνώστηκε με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Η πάθηση κάνει το σώμα ανθεκτικό στην ινσουλίνη, πράγμα που κάνει το πάγκρεας να παράγει ορμόνες. Η περίσσεια ινσουλίνης στη συνέχεια προκαλεί αύξηση βάρους και αυξάνει την πείνα.

διατροφολόγος
Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

Ωστόσο, το βάρος της Jamie αυξήθηκε περισσότερο στα 19 της και άρχισε να δυσκολεύεται τόσο ψυχικά όσο και σωματικά καθώς απομονωνόταν.

Η ίδια εξήγησε: «Ενώ το βάρος μου με επηρέασε κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, η πιο δύσκολη εποχή ήταν όταν ήμουν 19 ετών και σπούδαζα. Ήμουν μίζερη και μοναχική. Δεν είχα κοινωνική ζωή, και δεν έβγαινα έξω. Δυσκολευόμουν ακόμη και σωματικά. Το να φτάσω στην ώρα μου στα μαθήματα ήταν δύσκολο γιατί πάλευα να περπατήσω μέχρι την πανεπιστημιούπολη και να ανέβω τις σκάλες».

διατροφολόγος
Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

Από την κλινική παχυσαρκία στη διατροφική διαταραχή

Το 2012, η Τζέιμι αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της ζωής της. Ξεκίνησε προσέχοντας τη διατροφή της, κρατώντας ημερολόγιο τροφίμων και αυξάνοντας την πρόσληψη νερού. Μέσα στον επόμενο χρόνο, έχασε 22 κιλά. Και ενώ το ταξίδι της για απώλεια βάρους πήγαινε καλά, η Τζέιμι άρχισε τότε να έχει εμμονή με κάθε θερμίδα που έβαζε στο σώμα της και ανέπτυξε μια διατροφική διαταραχή.

διατροφολόγος
Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

«Τα πήγαινα καλά για λίγο, αλλά αυτό που ξεκίνησε ως υγιεινές συνήθειες μετατράπηκε σε εμμονικές σκέψεις γύρω από την απώλεια βάρους. Άρχισα να γυμνάζομαι περισσότερο και να τρώω πολύ λιγότερο μέχρι που το μόνο που κατανάλωνα καθημερινά ήταν ένα φλιτζάνι καφέ, ένα μήλο και μισό αβοκάντο», λέει η ίδια και συνεχίζει:

«Έχασα άλλα 9 κιλά, αλλά αυτό με οδήγησε σε ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος. Κατέληξα να πάω σε θεραπεία για να λάβω βοήθεια και να αναρρώσω από τη διατροφική διαταραχή που είχα αναπτύξει».

Αφού θεράπευσε τη διατροφική της διαταραχή, η Τζέιμι άρχισε να σπουδάζει διατροφή με την ελπίδα να γίνει διαιτολόγος. Ωστόσο, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το βάρος της επανήλθε σιγά-σιγά. Και αμέσως μετά αφού ξαναπήρε το βάρος που είχε χάσει, αποφάσισε να χειρουργηθεί.

διατροφολόγος
Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

«Το 2017, άρχιζα την πρακτική μου και τελικά αποφάσισα ότι χρειαζόμουν ένα άλλο εργαλείο, το οποίο με οδήγησε να κάνω εγχείρηση απώλειας βάρους. Ήξερα ότι είχα κάνει ό,τι μπορούσα, αλλά χρειαζόμουν περισσότερα για να μπορέσω να ξεπεράσω πραγματικά την παχυσαρκία. Αποφάσισα να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση κάθετης γαστρεκτομής», θυμάται η Τζέιμι.

Τα αποτελέσματα και ο τρόπος ζωής μετά τη χειρουργική επέμβαση

Τους επόμενους 18 μήνες, έχασε 50 κιλά. Άρχισε να γίνεται συνεπής τόσο με την προπόνηση όσο και με τη διατροφή της και άρχισε να βλέπει μια αλλαγή.

διατροφολόγος
Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

«Η συνέπεια ήταν το κλειδί. Έπρεπε να μάθω πώς να είμαι ευέλικτη και ρεαλιστική. Πραγματικά προήλθε από την εκμάθηση καλών βαριατρικών συνηθειών. Πρωτεΐνη στα γεύματα και συνδυασμός με φυτικές ίνες. Πίνω όλο το απαραίτητο νερό μέσα στην ημέρα. Κινώ το σώμα μου. Αποφεύγω γλυκά και τροφές ενεργοποίησης», περιγράφει η 31χρονη και συνεχίζει:

διατροφολόγος
Φωτογραφία: The Sleeved Dietician

«Για μένα, αυτό σήμαινε να βρω καλές επιλογές αντικατάστασης. Στις γιορτές, φτιάχνω ζεστή σοκολάτα πρωτεΐνης χωρίς ζάχαρη και επιδόρπια χωρίς ζάχαρη, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες». Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μερικές απλές τροποποιήσεις για να βρεθεί αυτή η ευελιξία και η συνέπεια. Και ήταν σημαντικό για μένα ότι βρήκα πράγματα που μου άρεσαν, ώστε αυτό να μην είναι απλώς μια άλλη “δίαιτα” αλλά ένας τρόπος ζωής», καταλήγει.

Φωτογραφία: The Sleeved Dietician
Όλο Υγεία

Exit mobile version