Πώς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες περπατώντας – 3 κορυφαίες συμβουλές

θερμίδες

Το περπάτημα αποτελεί μια εξαιρετική προπόνηση, η οποία είναι ασφαλής και με χαμηλό αντίκτυπο, ενώ παράλληλα προσφέρει πληθώρα οφελών για την υγεία και τη φυσική κατάσταση, όπως το ότι καίει θερμίδες.

Το περπάτημα είναι επίσης απίστευτα προσαρμόσιμο, καθιστώντας εύκολη και ευχάριστη τη δημιουργία μιας ρουτίνας σχεδιασμένης ειδικά για τις προσωπικές σας προτιμήσεις και στόχους.

Είτε σας αρέσει να χαλαρώνετε και να περπατάτε με πιο αργό ρυθμό μόνοι σας, είτε να προσθέτετε βάρη στη ρουτίνα του περπατήματος είτε να αλλάζετε κλίσεις και εδάφη, κάνοντας μικρές αλλαγές στο περπάτημα, μπορείτε να δείτε φοβερά αποτελέσματα στη σιλουέτα σας.

Οι ειδικοί συνιστούν να έχετε κατά νου αυτούς τους στόχους για να αποκομίσετε τη μεγαλύτερη δυνατή αξία από το περπάτημά σας.

Τα οφέλη για την υγεία από το συνεπές περπάτημα, σύμφωνα με τη Mayo Clinic, είναι πολλά: η συνήθεια βοηθά στην καρδιαγγειακή υγεία, τη γνωστική λειτουργία και την ψυχική υγεία, την αντοχή των οστών και των μυών. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην απώλεια και τη διατήρηση υγιούς βάρους.

3 συμβουλές για να κάψετε περισσότερες θερμίδες περπατώντας

Με αυτές τις μικρές, απλές αλλαγές, μπορείτε να κάνετε τη ρουτίνα άσκησής σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, καίγοντας περισσότερη ενέργεια και χτίζοντας περισσότερη δύναμη.

  1. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας
  2. Ενεργοποιήστε τον κορμό σας
  3. Αυξήστε το μήκος του βήματος

1. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας

Οι ειδικοί σε θέματα φυσικής κατάστασης συνιστούν να κινείτε τα χέρια σας ενώ περπατάτε, συγκεκριμένα να τα λυγίζετε στις 90 μοίρες και να τα αιωρείτε ενώ περπατάτε.

Η κίνηση των χεριών σας μπορεί να σας ωθήσει προς τα εμπρός για να αυξήσετε το ρυθμό και τον καρδιακό σας ρυθμό, γεγονός που θα αυξήσει την καύση θερμίδων, εξηγεί η γνωστή γυμνάστρια Rachel MacPherson.

Βοηθάει επίσης στη χρήση περισσότερων μυών, προσθέτει, οπότε θα κάψετε φυσικά περισσότερες θερμίδες λόγω της επιπλέον πρόσληψης των μυών.

«Ταλαντεύστε τα χέρια σας με έλεγχο για να ενεργοποιήσετε τους βραχίονες και τους μηρούς σας» προτείνει και η Annie Landry, εκπαιδεύτρια της Create Movement Collective LLC.

«Σκεφτείτε να λυγίσετε τα χέρια σας έτσι ώστε ο πήχης σας να είναι παράλληλος με το έδαφος και στείλτε τους αγκώνες σας πίσω στη διαγώνιο. Νιώστε το τέντωμα σε όλο το στήθος καθώς ταλαντεύετε τους βραχίονες σε αντίθεση με το πόδι» αναφέρει η ίδια.

2. Ενεργοποιήστε τον κορμό σας

Πολλοί άνθρωποι συχνά ξεχνούν τη βέλτιστη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του περπατήματος, αλλά η ενεργοποίηση των μυών του κορμού σας είναι ζωτικής σημασίας για ένα παραγωγικό περπάτημα ανεξάρτητα από την ταχύτητα ή την ένταση.

Αυτό δεν σημαίνει να πιέζετε το στομάχι ή να κρατάτε ένταση στην κοιλιά. Θα πρέπει να αισθάνεστε ανυψωμένοι και υποστηριζόμενοι από τον πυρήνα σας όταν ενεργοποιείτε τους μυς. Οι ώμοι σας θα πρέπει να αισθάνονται σαν να έχουν κυλήσει προς τα κάτω στις τσέπες της πλάτης σας και η σπονδυλική σας στήλη να είναι ευθεία. Το στήθος είναι ανοιχτό, αλλά δεν ωθείται προς τα έξω. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα ενεργοποιήσετε περισσότερες μυϊκές ομάδες και θα διατηρήσετε τη σωστή φόρμα στο περπάτημά σας, με μπόνους την καύση θερμίδων!

Μπορείτε να διατηρήσετε μια όρθια στάση, με τους ώμους σας πίσω και το πηγούνι σας ελαφρώς ανασηκωμένο, προτείνει ο Patrick Stephenson, επαγγελματίας παίκτης του γκολφ, γυμναστής και προσωπικός γυμναστής. Αποφύγετε να γέρνετε προς τα εμπρός στους γοφούς ή να καμπουριάζετε, λέει, καθώς η καλή στάση του σώματος διατηρεί το σώμα σας ευθυγραμμισμένο και σας επιτρέπει να αναπνέετε βαθύτερα, ενώ παράλληλα ενεργοποιείτε περισσότερους μύες, όπως την πλάτη, τους ώμους και τους γλουτούς.

3. Αυξήστε το μήκος του βήματος

Αυξάνοντας το μήκος του βηματισμού σας, εστιάζοντας σε ισχυρά μεγάλα βήματα και πιέζοντας το πίσω πόδι σας χωρίς να υπερεκτείνετε το μπροστινό πόδι σας, μπορείτε να αυξήσετε την καύση θερμίδων, λέει η MacPherson.

«Αντί να κάνετε μικρά βήματα, κάντε μεγάλα, στοχευμένα βήματα» τονίζει ο Stephenson και σας προτείνει να τεντώσετε το πόδι σας μπροστά σας και να σπρώξετε με το πίσω πόδι σας. Γιατί αυτό δουλεύει πιο αποτελεσματικά τους γλουτιαίους και τους οπίσθιους μηριαίους σας.

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Scroll to Top