Αντιγήρανση: Πώς πρέπει να φροντίζετε το δέρμα σας πρωί και βράδυ – Το λάθος με τα προϊόντα περιποίησης

Αντιγήρανση: Πώς πρέπει να φροντίζετε το δέρμα σας πρωί και βράδυ - Το λάθος με τα προϊόντα περιποίησης

Η ομορφιά και η διατήρηση της νεότητας έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία δις δολαρίων που ενισχύεται με αστρονομικούς ρυθμούς. Νέες κρέμες περιποίησης του δέρματος, οροί με ενισχυμένα συστατικά και δεκάδες προϊόντα με αντιοξειδωτική και συσφιγκτική δράση, κάνουν το χρόνο να κινείται με αργούς ρυθμούς.

Όλοι έχουμε πλέον πρόσβαση στα τεχνολογικά θαύματα της κοσμετολογίας, με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ωστόσο, ότι στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας μπαίνουν από πολύ νωρίς και οι νέοι.

Τα 10 καλύτερα συμπληρώματα βιταμινών για νεανικό και όμορφο δέρμα -Πότε πρέπει να τα παίρνουμε

«Η ανησυχητική τάση των εφήβων να χρησιμοποιούν προϊόντα περιποίησης όπως η ρετινόλη πολύ πριν από την ώρα τους, είναι κάτι που μας προβληματίζει» αναφέρει η Δρ Anjali Mahto, σύμβουλος δερματολόγος.

«Είναι πραγματικά σημαντικό να μην επιβαρύνεται το νεανικό και ευάλωτο δέρμα με όλα αυτά τα ενεργά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα για ώριμες επιδερμίδες, επειδή υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος να διαταραχθεί η λειτουργία φραγμού του δέρματος και να αναπτύξει περισσότερα προβλήματα στη συνέχεια», υποστηρίζει.

«Η ιδέα ότι μπορούμε να μην γεράσουμε ποτέ είναι επικίνδυνη. Η γήρανση είναι προνόμιο. Αυτό που μπορούμε να επιδιώκουμε είναι απλώς να γερνάμε όσο καλύτερα μπορούμε» τονίζει λέγοντας ότι, «μια απλή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, χωρίς υπερβολές, είναι αρκετή».

Συμβουλές για σωστή περιποίηση του δέρματος πρωί και βράδυ

Σύμφωνα με την Δρ Mahto, το πρωί, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε κάτι σαν ορό βιταμίνης C ή έναν αντιοξειδωτικό ορό, σε συνδυασμό με μια ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. Η βραδινή περιποίηση έχει ως βασικό της χαρακτηριστικό τον καλό καθαρισμό, καθώς το δέρμα όλη την ημέρα έρχεται σε επαφή με βρωμιά, ιδρώτα, ρύπανση.

«Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιείτε έναν ορό που περιέχει βιταμίνη Α, ρετινοειδή και πεπτίδια που βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος» υποστηρίζει, λέγοντας ότι «αν διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας είναι πιο ξηρό τον τελευταίο καιρό, προσθέστε μια ενυδατική κρέμα. Για πιο προηγμένες θεραπείες, προτιμήστε το λέιζερ και το microneedling».

«Η παρατήρηση αλλαγών στην επιδερμίδα σας και η αποδοχή τους, είναι συχνά μια ταλαιπωρία, αλλά είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης. Το δέρμα των γυναικών αλλάζει μόλις πλησιάζουμε στην εμμηνόπαυση», με την Δρ Mahto να εξηγεί ότι τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες χάνουν το 30% του δερματικού τους κολλαγόνου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε και να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τον χρόνο και να αποτρέψουμε την υπερβολική απώλεια κολλαγόνου.

Ποια συμπληρώματα κατά της γήρανσης δεν κάνουν καλό σε μαλλιά, δέρμα και νύχια – Ποια κάνουν καλό

Ο ρόλος του ήλιου και τη διατροφής

Η Mahto σημείωσε ότι η«πολλή διάσπαση κολλαγόνου συμβαίνει λόγω εξωτερικών παραγόντων και του τρόπου ζωής, με την υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο να είναι από τις πιο σοβαρές. Η καθημερινή χρήση αντιηλιακού μπορεί να κάνει τη διαφορά».

«Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη ότι οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες δεν χρειάζεται να φορούν αντηλιακό επειδή μαυρίζουν εύκολα, κάτι που δεν ισχύει. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το αντηλιακό είναι απλώς για να αποτρέψει το κάψιμο και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Φυσικά είναι για αυτό, αλλά είναι επίσης και για να αποτρέψει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Και οι πιο σκούροι τύποι δέρματος συχνά γερνούν με προβλήματα με μελάγχρωση» υποστηρίζει.

«Είμαι δερματολόγος – 3 πράγματα που δεν θα έκανα ποτέ στο δέρμα μου» – Τι αποφεύγει για να έχει όμορφη και υγιή επιδερμίδα

Τέλος, υποστηρίζει ότι η ομορφιά ενισχύεται και από τη διατροφή γι αυτό συνιστά, «να μην κόβετε πάρα πολλά πράγματα από τη διατροφή σας. Να επικεντρωθείτε στην κατανάλωση υγιεινών λιπαρών, σεληνίου, ψευδαργύρου, βιταμίνης C, βιταμίνης D, σιδήρου και πρωτεϊνών, μειώνοντας ταυτόχρονα την πρόσληψη αλκοόλ, δίνοντας προτεραιότητα στον ύπνο και προσπαθώντας να μειώσετε το στρες όπου είναι δυνατόν.

Όλο Υγεία

Scroll to Top