Site icon Όλο Υγεία

Τρομακτική έλλειψη τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία

ΕΣΥ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας από την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.

Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων έχει προκηρύξει για σήμερα 5ώρη στάση εργασίας από 10:00 έως 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12:00μ.μ.

Διαμαρτύρεται για έλλειψη τραυματιοφορέων στο ΕΣΥ, τονίζοντας ότι οι υπηρετούντες δεν ξεπερνούν τους 2.300 από τις 5.000 οργανικές θέσεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και ζητάει την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει, οι 700 από τους 2300 τραυματιοφορείς στα Νοσοκομεία είναι συμβασιούχοι μέσω της Δ.ΥΠ.Α, οι 600 είναι επικουρικοί μέσω των Υ.ΠΕ και οι εναπομείναντες 1.000 είναι μόνιμοι. Ταυτόχρονα, το προσωπικό του κλάδου είναι γερασμένο με μέσο όρο ηλικίας άνω των 55 ετών.

«Ασθενείς και συνοδοί ταλαιπωρούνται, περιμένοντας ώρες για να βρεθεί ένας Τραυματιοφορέας, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση των εισαγωγών στις κλινικές και τις διαγνωστικές εξετάσεις».

Οι Τραυματιοφορείς είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, και όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων «παίρνουν μισθούς πείνας (680€), χαμηλότερους και από τον μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων εργάζονται «με ακατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, επικίνδυνο για τους ασθενείς (πεπαλαιωμένα φορεία – καρότσια μεταφοράς ασθενών), που χρήζει άμεσης ανανέωσης» και καθημερινά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς .

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(Υπουργείο Υγείας). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Exit mobile version