Site icon Όλο Υγεία

Το μείζον θέμα του clawback συνεχίζει να απασχολεί τους Φορείς ΠΦΥ

Εξετάσεις

Με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκαν οι Φορείς ΠΦΥ και ζήτησαν να προχωρήσουν γρήγορα τα μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με το Συντονιστικό Όργανο Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Από την πλευρά του Συντονιστικού Οργάνου τέθηκε το μείζον θέμα του clawback και ζητήθηκε η υλοποίηση των διαρθρωτικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.

Τι ζήτησαν οι Φορείς ΠΦΥ από τον Υπουργό Υγείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου ΠΦΥ «ο Υπουργός ενημέρωσε ότι αναφορικά με το Μεσοσταθμικό Δείκτη Εξομάλυνσης θα υπάρξει επόμενο ΦΕΚ με διόρθωση των Δεικτών Εξομάλυνσης είτε στα βιοπαθολογικά ,είτε στα απεικονιστικά» και όπως αναφέρεται «αυτό ήταν αποτέλεσμα των εισηγήσεων που έκανε το Συντονιστικό Όργανο και της συνεργασίας που είχε με τους αρμόδιους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στην ΗΔΙΚΑ».
Συζητήθηκε επίσης ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η αλλαγή «όλων των μεταρρυθμιστικών μέτρων, όπως τα πρωτόκολλα και οι εξ αυτών «κόφτες».

Οι Φορείς ενημερώθηκαν ότι «η απενεργοποίηση του ΑΜΚΑ των ανενεργών ανασφάλιστων, θα έχει εφαρμοστεί μέχρι τέλη του έτους» και ζήτησαν οικονομική ενίσχυση στους κωδικούς των εργαστηριακών εξετάσεων, γεγονός, όπως αναφέρουν «ο Υπουργός μελετά μέσω άλλων κωδικών εσόδων».
Επίσης συζητήθηκε «η αύξηση της αμοιβής των κλινικών ιατρών, η οποία έχει παραμείνει στα 10 ευρώ, γεγονός που επίσης είπε ο Υπουργός ότι μελετά».
Για το θέμα των ραντεβού των κλινικών ιατρών μέσω της ΗΔΙΚΑ ζητήθηκε η εξαίρεση ευαίσθητων ειδικοτήτων όπως π.χ. οι ψυχίατροι. Το Συντονιστικό Όργανο θα είναι σε επαφή με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την ΗΔΙΚΑ για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Όλο Υγεία

Exit mobile version