Πειθαρχικές διώξεις για γιατρούς και φαρμακοποιούς που εμπλέκονται στην απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

φάρμακα

ΙΣΑ και ΠΦΣ καταδικάζουν κάθε παραβατική συμπεριφορά, η οποία καθίσταται επιζήμια για τον ΕΟΠΥΥ και προκαλεί βλάβη στη δημόσια υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, (ΙΣΑ), επ’ αφορμής των αποκαλύψεων, για εμπλοκή ιατρών, σε παράνομες συνταγογραφήσεις επισημαίνει ότι καταδικάζει απερίφραστα παραβατικές συμπεριφορές μελών του ιατρικού κόσμου που προκαλούν βλάβη στη δημόσια υγεία και αποβαίνουν επιζήμιες για το σύστημα υγείας.
Ο ΙΣΑ αναμένει από την εισαγγελία τα στοιχεία των ιατρών που συνελήφθησαν προκειμένου να προχωρήσει στις πειθαρχικές διώξεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Στο ίδιο μήκος και η ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Καταδικάζει απερίφραστα κάθε παραβατική συμπεριφορά φαρμακοποιού η οποία καθίσταται επιζήμια για τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαλεί βλάβη στη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον και ζητά να επιβληθούν παραδειγματικά οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ποινές για τους παραβάτες. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη των εν λόγω φαρμακοποιών.

Scroll to Top