Site icon Όλο Υγεία

ΟΕΝΓΕ: Καταγγελία για λογοκρισία στο facebook-Διεγράφη ανακοίνωση

Στο λογαριασμό Facebook της ΟΕΝΓΕ αναρτήθηκε ανακοίνωση που αναφερόταν στο σοβαρό θέμα χρηματοδότησης χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές από το κοινοτικά κονδύλια.

Καταγγελία για λογοκρισία στο facebook, έκανε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια λογοκρισίας» εκ μέρους των υπεύθυνων διαχειριστών του ελληνικού Facebook, η οποία, όπως αναφέρει, έγινε χθες Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

«Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό Facebook της ΟΕΝΓΕ αναρτήθηκε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΕΝΓΕ που αναφερόταν σε πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα (την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση χρηματοδότηση χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές από κοινοτικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης).
Η ανακοίνωση αυτή διεγράφη αμέσως από τους διαχειριστές του Ελληνικού Facebook με αστεία προσχήματα (‘spamming’ κλπ.)», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Προσθέτει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λογοκρίνονται αναρτήσεις, βίντεο ακόμα και τραγούδια με το πρόσχημα του ‘επιβλαβούς και επικίνδυνου’ περιεχομένου.
Το μπαράζ λογοκρισίας είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής μιας σειράς οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο από όλες τις κυβερνήσεις και διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο παρακολούθησης και φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής, ενοχλητικής για την κυβέρνηση,την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ότι και αν κάνουν δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Με το δυνάμωμα του αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στις απαράδεκτες αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών που διαχειρίζονται το διαδίκτυο», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

 

Όλο Υγεία

Exit mobile version