Ο αξιόπιστος δείκτης Γονιμότητας που παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων 

Δίκτυο Υγιών Πόλεων ΠΟΥ

Το ΕΔΔΥΠΠΥ ξεκινάει ενημέρωση για την προληπτική μέτρηση του δείκτη γονιμότητας ΑΜΗ ((Αντιμυλλέριος Ορμόνη).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, Διαδικτυακή Συνάντηση των Πιλοτικών Δήμων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς και Μάνδρας – Ειδυλλίας, για την παρουσίαση του νέου προγράμματος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ) «Πρόληψη – Διαφύλαξη Γονιμότητας – ΑΜΗ (Αντιμυλλέριος Ορμόνη), ένας αξιόπιστος δείκτης Γονιμότητας».

Η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη γονιμότητας, καθώς παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει μια γυναίκα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Με άλλα λόγια, η AMH αποκαλύπτει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας. Κατά την αναπαραγωγική ηλικία, τα επίπεδα της Αντιμυλλέριου Ορμόνης είναι αυξημένα και μειώνονται καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση.

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΔΔΥΠΠΥ μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας ξεκινάει πιλοτικά, δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη σημαντικότητα στην προληπτική μέτρηση του δείκτη γονιμότητας ΑΜΗ. Η Δράση θα συμπεριλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες καθώς και θα ακολουθούν δωρεάν εξετάσεις με ευγενική χορηγία του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Παρουσίαση του προγράμματος

Το Πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος και δήλωσε: «Δεσμευόμαστε για την πλήρη ενημέρωση, σχετικά με την αναγκαιότητα της ΑΜΗ, ώστε τα ζευγάρια, αλλά κυρίως οι νέες γυναίκες, να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η διενέργεια αυτής της εξέτασης. Συμβολικά στο πλαίσιο αυτό το Ελληνικό Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων θα διαθέσει δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες».

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ο κ. Πάντος Κωνσταντίνος, Γυναικολόγος, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός στην αντιμετώπιση υπογονιμότητας, αναφέρθηκε στην πρόληψη της υπογονιμότητας σχετικά με την κρυοσυντήρηση ωαρίων και σπερματοζωαρίων και προσέφερε σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες.

Στην Διαδικτυακή Συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Ιωάννης Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικού Διαλόγου του Δήμου Αγίας Παρασκευής κα Χρυσούλα Ξύγγη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αντώνης Αντωνίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Οικογένειας & Προνοίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κα. Δέσποινα Αϊβατζίδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στον Δήμο Κηφισιάς και Μαστολόγος κ. Χρήστου Λούμπια, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Στεφανάκος, η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικού Σχεδιασμού του Δήμου Κηφισιάς κα Ιωάννα Σαλβάνου, η Προϊσταμένη τμημ. προστασίας & προαγωγή υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και ψυχολόγος κα Σταυρούλα Σουλτανη, η Κοινωνική Λειτουργός – Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Ηρακλείου Αττικής κα Δήμητρα Ντρούκα, η Αναπληρώτρια του ΚΕΠ Υγείας Ηρακλείου Αττικής κα Δήμητρα Κωστοπούλου.

Όλο Υγεία

Scroll to Top