Site icon Όλο Υγεία

Επίσκεψη του Προέδρου του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλη στην Ρώμη

Πατούλης

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κατά τις επαφές του ανέπτυξε τους σκοπούς και τις δράσεις του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου του ΙΣΑ και Προέδρου του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Γ. Πατούλη στην Ρώμη. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βατικανό Policlinico Universitario Campus Bio-Medico στη Ρώμη με τον Καθηγητή Massimo Maria Caneva, Επικεφαλής του τμήματος Υγείας και Διπλωματίας του PUCMB, τον Καθηγητή Massimiliano Carassiti, Αναπληρωτή Διευθυντή τμήματος Αναισθησιολογίας και επειγόντων περιστατικών του PUCMB, τον αιδεσιμότατο Fabio Longhi και τον Michele Urbano επικεφαλής του ιδιωτικού τομέα της PUCMB.

Στη συνάντηση ο κ. Πατούλης συζήτησε εκτενώς τις δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με το πανεπιστήμιο στη Ρώμη και μεταφέραμε τις προτάσεις του προέδρου του τμήματος της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ κ. Νικολάου Αρκαδόπουλου, καθώς και τη δυνατότητα υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων.

Παράλληλα, επεσήμανε και ανέφερε τους σκοπούς και τις δράσεις του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, καθώς και την ορκωμοσία των αρίστων Ιατρών στην Κω που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και πρότεινε να οριστεί εκ νέου ημερομηνία, όπου θα τοποθετηθεί η προτομή του Ιπποκράτη και θα γίνει η φύτευση του πλατάνου. Επίσης, η Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Βικτωρία Πολυδώρου, μετέφερε την πρόταση της Πανεπιστήμιου της, για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.

Προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού

Στο πλαίσιο της επίσκεψής στην Ρώμη, με ισχυρή εκπροσώπηση από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, ο Δρ. Πατούλης συναντήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία, με την Πρέσβειρα κα Ελένη Σουράνη και συζήτησαν τους τρόπους προώθησης του Ιπποκρατείου Πνεύματος στην Ιταλία καθώς και την ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ελλήνων Ιατρών της Ιταλίας κ. Δημήτρη Βαρβάρα, όπου μίλησαν για τρόπους περαιτέρω στήριξης των Ελλήνων Ιατρών της Ιταλίας.

Οι επαφές και οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρώμης κ. Antonio Magi, τον Αντιπρόεδρο κ. Stefano De Lillo, εν μέσω εκλογικής διαδικασίας για τον Ιατρικό Σύλλογο και ο κ. Πατούλης πρότεινε τρόπους δικτύωσης μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του αντίστοιχου στη Ρώμη, καθώς και τη δυνατότητα υπογραφής ενός συμφώνου συνεργασίας.

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον φιλέλληνα πρίγκηπα Gugliemo Giovanelli Marconi, εγγονό του Gulielmo Marconi, εφευρέτη του τηλέγραφου, όπου εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα και τη διάθεση του να γίνει “πρεσβευτής” της Ελιτούρ στο εξωτερικό.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βατικανό κ. Γιώργο Πουλίδη, όπου συζήτησαν σχετικά με την ενημέρωση του ποντίφικα για τις δράσεις ευαισθητοποίησης της αντιμυλλερίου ορμόνης (ΑΜΗ) στην Ελλάδα και σύντομα και στην Κύπρο, ώστε η κάθε γυναίκα έγκαιρα να γνωρίζει για το ωοθηκικό της απόθεμα, με σκοπό να αποφευχθεί η υπογονιμότητα και κατά συνέπεια οι εξωσωματικές προσπάθειες. Αποδόθηκε και στους δύο τιμητικά η Ιπποκράτεια κεφαλή εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Πατούλης

Τέλος, καλεσμένος στα Διεθνή Βραβεία Vexillum Sciacca 2024 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana, στην πόλη του Βατικανό και βραβεύονται προσωπικότητες και νεαροί επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο, βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, όπου παρακολούθησε την λαμπρή τελετή διεξαγωγής των βραβείων, υπό την παρουσία του Εξοχότατου Καρδιναλίου Raymond Leo Burke, καθώς και άλλων εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Όλο Υγεία

Exit mobile version