Site icon Όλο Υγεία

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι αλλάζει με την τιμή του φαρμάκου Xarelto

Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί ότι η σχετική αύξηση της αποζημίωσης στο Xarelto δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών των φθηνών φαρμάκων.

Την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών στο φάρμακο Xarelto, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η στρέβλωση με τα γενόσημά του.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με το σκεύασμα Xarelto, το υπουργείο Υγείας εντόπισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της απόσυρσης της κυκλοφορίας των γενοσήμων του (λόγω δικαστικής απόφασης), η πώληση των οποίων επέφερε την αύξηση της συμμετοχής των ασθενών, καθώς δεν υπάρχει πλέον εναλλακτικό σκεύασμα.
Μόλις υπέγραψα την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών, ώστε να αντιμετωπιστεί η εν λόγω στρέβλωση και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον με άμεση εφαρμογή τις επόμενες μέρες.
Η σχετική αύξηση της αποζημίωσης στο φάρμακο αυτό δεν σχετίζεται καθόλου με τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών των φθηνών φαρμάκων, αλλά οφείλεται στην δικαστική διαμάχη δύο εταιριών που επηρέασε την ασφαλιστική τιμή αποζημίωσης του».

Όλο Υγεία

Exit mobile version