Site icon Όλο Υγεία

Άδωνις Γεωργιάδης: «Γι’ αυτές τις στιγμές αξίζει η πολιτική»

Γεωργιάδης

Στην εκδήλωση για τις μεταμοσχεύσεις ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε εκδήλωση του νοσοκομείου «Λαικό» για τις 107 μεταμοσχεύσεις ήπατος παρέστη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και είχε την ευκαιρία να δει και να χαιρετήσει τις δύο πρώτες ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση ήπατος, οι οποίες είναι πλέον εντελώς καλά στην υγεία τους. «Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει η Πολιτική», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Γεωργιάδης.

Τονίζει τις προσπάθειες που έγιναν από τον ίδιο για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος στο «Λαϊκό» στην οποία θα «πραγματοποιούνται πολλές τέτοιες επεμβάσεις το έτος αλλά και να διδάσκει αυτή την γνώση στους φοιτητές».

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας

«Την πρώτη μέρα της νέας μου θητείας στο Υπουργείο Υγείας πληροφορήθηκα ότι θα γινόταν μια μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπό τον κ. Σωτηρόπουλο. Πήγα αμέσως εκεί γνώρισα τον πατέρα που δώρισε το ήπαρ του στην κόρη του και μετά χάρηκα μαζί τους για την επιτυχία της επεμβάσεως.

Ρώτησα μετά τον γιατρό τί χρειάζεται και μου είπε ότι 20 χρόνια αναμένουν να προχωρήσει το αίτημα για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό. Του υποσχέθηκα ότι θα το λύσω εγώ. 1

10 μήνες μετά βρεθήκαμε στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο πλαίσιο των εκατό ετών λειτουργίας του, για να ανακοινώσουμε ότι έληξε η διαδικασία και σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και τον Πρύτανη του κ. Σιάσο και την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τον Πρόεδρό της κ. Αρκαδόπουλο αποφασίσαμε την ίδρυση αυτής της Κλινικής που πλέον θα μπορεί και να πραγματοποιεί πολλές τέτοιες επεμβάσεις το έτος αλλά και να διδάσκει αυτή την γνώση στους φοιτητές για να έχουμε στο μέλλον περισσότερους ειδικούς σαν τον κ. Σωτηρόπουλο.

Ιδιαιτέρως συγκινητική η στιγμή που είδα τις δύο πρώτες ασθενείς που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση ήπατος και είναι πλέον εντελώς καλά στην υγεία τους. Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει η Πολιτική».

Όλο Υγεία

Exit mobile version