Απολαύστε μια υγιεινή για την καρδιά συνταγή από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος των ΗΠΑ.
Η ντομάτα είναι ένα δημοφιλές λαχανικό που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α, καλίου και λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και καταρράκτη. Απολαύστε την σε μια άκρως υγιεινή συνταγή:
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Αριθμός Μερίδων: 4
Δεν πρόκειται για μια παραδοσιακή σούπα ντομάτας, αλλά για ένα γρήγορο πιάτο που μπορεί να είναι ένα συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως γεύμα:
Συστατικά:
- 1 κονσέρβα ανάλατες κομμένες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές σε βάζο, στραγγισμένες
- 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ χωρίς λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ξεπλυμένο και ψιλοκομμένο (ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο)
Εκτέλεση:
- Συνδυάστε τις ντομάτες και τις κόκκινες πιπεριές στο μπλέντερ ή στο μίξερ.
- Πολτοποιήστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το μείγμα ντομάτας σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το γάλα εβαπορέ, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι.
- Σιγοβράστε για 5 λεπτά. Προσθέστε βασιλικό και σερβίρετε. Προαιρετικό βήμα: Σερβίρετε με κρουτόν ολικής αλέσεως από πάνω.