Υψηλή χοληστερόλη: Το Νο1 πρωινό για όσους θέλουν να τη μειώσουν φυσικά σύμφωνα με ειδικό

Υψηλή χοληστερόλη: Το Νο1 πρωινό για όσους θέλουν να τη μειώσουν φυσικά

Όταν βλέπετε τα επίπεδα της χοληστερόλης να αυξάνονται στο αίμα αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συσσωρευτεί στα αιμοφόρα αγγεία προκαλώντας θρόμβους και εμποδίζοντας τη σωστή ροή του αίματος μέσω των αρτηριών.

Αυτό κάνει την υψηλή χοληστερόλη έναν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την πρόκληση εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν τρόποι για να κρατήσετε χαμηλά αυτά τα επίπεδα και η διατροφή είναι ο καλύτερος. Η αρχή γίνεται με το να σταματήσετε την κατανάλωση πολλών κορεσμένων λιπαρών που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας.

Χοληστερόλη: Το συμπλήρωμα που τη μειώνει χωρίς φάρμακα -Βοηθά και στον έλεγχο του διαβήτη και της υπέρτασης

Ίσως είναι δύσκολη η μετάβαση από ένα γευστικό γεύμα, πλούσιο σε θερμίδες σε κάτι πιο light, όμως σκεφτείτε ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται ξεκούραση από την υπερπροσπάθεια να ανταπεξέλθει στην κατανάλωση επεξεργασμένων και λιπαρών τροφίμων.

Ποιο συστατικό στο πρωινό μπορεί να ρίξει φυσικά τη χοληστερόλη

Ο φυσίατρος Ryan Hodgkinson γράφοντας στη Heart Care Healthy Living, συνέστησε σε οποιονδήποτε έχει υψηλή χοληστερόλη να δοκιμάσει ένα νέο πρωινό με  βρώμη την οποία έχει μουλιάσει μέσα σε νερό, γάλα ή γιαούρτι όλη τη νύχτα. 

Μπορεί να το εμπλουτίσει με φρούτα και μέλι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η βρώμη όταν μένει σε νερό για ώρες είναι από τα καλύτερα πρωινά για τη μείωση της χοληστερόλης. 

«Ο λόγος  είναι ότι η βρώμη είναι πλούσια σε ένα είδος φυτικών ινών που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη, η οποία απελευθερώνεται μέσα στο νερό και έχει αποδεδειγμένα οφέλη στη μείωση της χοληστερόλης« υποστηρίζει ο Hodgkinson.

Η Heart UK συνιστα την κατανάλωση τριών γραμμαρίων β-γλυκάνης κάθε μέρα, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ενός τρόπου ζωής, που μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη στο αίμα.

Μία κουταλιά από το σκουρόχρωμο υγρό μειώνει τη χοληστερόλη, το σάκχαρο και το λίπος

«Όταν τρώτε βήτα-γλυκάνη, σχηματίζεται ένα τζελ στο έντερο που παγιδεύει χολικά οξέα πλούσια σε χοληστερόλη. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερη χοληστερόλη περνά από το έντερο στην κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, το συκώτι σας πρέπει να αποβάλει περισσότερη χοληστερόλη από το αίμα σας για να παράγει περισσότερη χολή, η οποία μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα σας» αναφέρει ο Hodgkinson .

Όλο Υγεία

Scroll to Top