Οι πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές με ζυμαρικά από την Κλινική Κλίβελαντ

Οι πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές με ζυμαρικά, από την Κλινική Κλίβελαντ

Από τα σπαγγέτι κολοκύθας μέχρι τα noodles από ρεβύθια, υπάρχουν άφθονες νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για να ικανοποιήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες και να φροντίσετε την υγεία σας.

Δεν χρειάζεστε ειδικές γνώσεις μαγειρικής για να ετοιμάσετε πρωτότυπα, πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα με ζυμαρικά.

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι πραγματικά απλό. Βράζουμε το νερό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε. Προσθέτουμε σάλτσα. Σερβίρουμε.

Υγιεινές συνταγές με ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά που αγοράζουμε συνήθως από τα καταστήματα, μπορεί να γεμίζουν την κοιλιά μας, αλλά το πιάτο μας γεμίζει υδατάνθρακες.

Εάν αυτά τα ζυμαρικά είναι το κυρίως γεύμα σας, χάνετε μερικά βασικά θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν όμως συνταγές με βάση τα ζυμαρικά, που αποτελούν παραδείγματα σωστής διατροφής και θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες, σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ.

Γεύση θάλασσας

Θέλετε γεύση θάλασσας στο πιάτο σας; Συνδυάστε σολομό, γαρίδες και χτένια με «μαλλιά αγγέλου» ολικής αλέσεως, σπανάκι και μαϊντανό κι απολαύστε ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνες. Μία σάλτσα με λεμόνι, σκόρδο και λίγο ξύσμα λεμονιού ταιριάζει απόλυτα.

Ένας δυνατός συνδυασμός

Είναι εύκολο να φας μεγάλη ποσότητα ζυμαρικών και ειδικά όταν πρόκειται για νόστιμα noodles. Λοιπόν, υπάρχει ένα κόλπο: Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας μαζί με κομμάτια ψητό στήθος κοτόπουλου και βινεγκρέτ, για να δημιουργήσετε ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα.

Προσθέστε λαχανικά

Οι περισσότεροι ενήλικες δεν τρώνε αρκετά λαχανικά. Ένα ελαφρύ και κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών με καρδιές αγκινάρας, σπανάκι, τυρί ρικότα, λάδι και ρίγανη σας προσφέρει ένα λαχταριστό χορτοφαγικό πιάτο, που θα σας ενθουσιάσει.

Υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές. Η σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια, ρόκα, κίτρινη πιπεριά, ντοματίνια, κουκουνάρι, βασιλικό και σάλτσα βινεγκρέτ είναι πραγματική νόστιμη και θρεπτική.

Άρωμα Ασίας

Τα noodles ήταν στα πιάτα των Ασιατών πολύ πριν γίνουν βασικό στοιχείο της ιταλικής κουζίνας. Τιμήστε αυτή την ασιατική κληρονομιά με ένα πολύχρωμο πιάτο με noodles Szechwan, που έχει γεύση από μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, σάλτσα σόγιας, βαλσαμικό ξύδι και σησαμέλαιο τσίλι. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και σπαγγέτι ολικής αλέσεως, για ακόμα καλύτερη διατροφή.

Αν λαχταράτε ένα πιο παραδοσιακό ασιατικό noodle πιάτο, δοκιμάστε μία συνταγή εμπνευσμένη από την Ταϊλάνδη, που γίνεται με soba ή udon noodles, τόφου, φρέσκα κρεμμυδάκια, φύτρα φασολιών, κόλιανδρο και λοβούς μπιζελιών.

Για την ταϊλανδέζικη σάλτσα φυστικιού, θα χρειαστείτε φυσικό φυστικοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο με μειωμένα λιπαρά, σκόρδο, σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι, βαλσάμικο ξύδι, πιπέρι καγιέν, κόλιανδρο, σησαμέλαιο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Αναθεωρήστε όσα ξέρετε για τα noodles

Το αλεσμένο σιτάρι και το νερό αποτελούν τη βάση των περισσότερων προϊόντων ζυμαρικών. Αλλά αν έχετε διάθεση για περιπέτεια ή θέλετε να αποφύγετε τη γλουτένη, δοκιμάστε συνταγές με noodles από άλλα νόστιμα κα θρεπτικά υλικά.

Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές, που συνδυάζουν τη γεύση με τις υγιεινές επιλογές:

  1. Μαύρα φασόλια
  2. Ρεβύθια
  3. Κολοκύθα
  4. Φακές
  5. Κονγιάκ
  6. Γλυκοπατάτα
  7. Κολοκυθάκια

1. Μαύρα φασόλια

Μία υπέροχη σαλάτα με noodles από μαύρα φασόλια, με σησαμέλαιο, φρέσκο τζίντζερ, πάστα γλυκό τσίλι, φυστικοβούτυρο, αγγούρι, κόκκινη πιπεριά, καρότα, κρεμμύδια, ξύδι ρυζιού, σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι, προσφέρουν ένα πιάτο γεμάτο πρωτεϊνες, έχει εκπληκτική γεύση και υφή. Τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν μία διατροφή χωρίς γλουτένη.

2. Ρεβύθια

Απολαύστε τα διατροφικά οφέλη των ζυμαρικών από ρεβύθια σε μία καλοκαιρινή σαλάτα με πολλές πρωτεΐνες, ντοματίνια ή σταφύλι, πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και γλυκό καλαμπόκι. Συνοδεύεται από βινεγκρέτ με γλυκό ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

3. Σπαγγέτι κολοκύθας

Ξύστε με ένα πιρούνι το εσωτερικό μιας μαγειρεμένης κολοκύθας και πάρτε τις μακριές, λεπτές «κλωστές» που θυμίζουν παραδοσιακά noodles και μπορούν εύκολα να χρησιμεύσουν για να αντικαταστήσουν τα κλασικά ζυμαρικά. Την κολοκύθα μπορείτε να την ψήσετε ή να την μαγειρέψετε στον ατμό για να φτιάξετε spaghetti squash. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί ή με σοταρισμένα ντοματίνια και σπανάκι.

4. Φακές

Τα ζυμαρικά από φακές είναι ένα θρεπτικό είδος noodles. Τα σερβίρετε με σάλτσα που ετοιμάζετε με ψιλοκομμένες κόκκινες και κίτρινες ντομάτες, ρόκα, κουκουνάρι, σκόρδο, ξύδι από κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι. Είναι μία σαλάτα ζυμαρικών που τονώνει τον οργανισμό.

5. Κονγιάκ-Noodles Shirataki

Η ρίζα του φυτού κονγιάκ παρέχει τα κύρια συστατικά για τα παραδοσιακά ιαπωνικά ημιδιάφανα φυτικής προέλευσης noodles, που έχουν λιγότερους υδατάνθρακες από τα συνηθισμένα ζυμαρικά. Τα συνοδεύετε με μανιτάρια shiitake, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ελαιόλαδο, σκόρδο, λάχανο kale, ρεβύθια, μαϊντανό, σάλτσα μαρινάρα, θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

6. Γλυκοπατάτα

Μπορείτε να φτιάξετε noodles γλυκοπατάτας με σπανάκι, μανιτάρια shiitake και σουσάμι. Είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα χορταστικό, νόστιμο και υγιεινό γεύμα που ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, μαζί με μανιτάρια shiitake και το γευστικό σπανάκι κάνουν αυτή τη συνταγή λαχταριστή και εξαιρετικά θρεπτική.

7. Κολοκυθάκια

Τα μακαρόνια από κολοκυθάκια, τα λεγόμενα «zoodles» (λέξη που προέρχεται από τις λέξεις zucchini και noodles) είναι ουσιαστικά τόσο λεπτοκομμένα κολοκυθάκια που θυμίζουν σπαγγέτι. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους, σάλτσα σόγιας, καβουρδισμένα φιστίκια, τζίντζερ και κόκκινες πιπεριές, που είναι μία καλή πηγή βιταμινών C και A και έχουν επίσης Β6 και φυτικές ίνες.

Όλο Υγεία

Scroll to Top