Το τσάι-«ελιξίριο» με τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για ένα νεανικό δέρμα

Το τσάι-«ελιξίριο» με τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για ένα νεανικό δέρμα

Η διατήρηση ενός νεανικού δέρματος δεν είναι μόνο κληρονομική υπόθεση. Εδώ και αιώνες οι ευεργετικές ιδιότητες βοτάνων και μπαχαρικών είναι αναγνωρισμένες, καθώς πολλά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη λάμψη και την καλή υγεία του δέρματος.

Ένα από τα πιο γνωστά «ελιξίρια για νεανικό δέρμα», είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Αμερική και είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις αντισηπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του.

Αντίσταση στην ινσουλίνη: Το Νο1 τσάι για να τη βελτιώσετε, σύμφωνα με διαιτολόγο

Τσάι ιβίσκου για νεανικό δέρμα

Το τσάι ιβίσκου, εκτός από το μεστό του χρώμα και την υπέροχη πικάντικη και φρουτώδη γεύση του, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, τ βιταμίνη C και τη β-καροτίνη. Επιπλέον, είναι πλούσιο στην ανθοκυανίνη (η οποία δίνει στο φυτό την ροζοκόκκινη απόχρωση του) και την αντιφλεγμονώδη δράση του.

Μια κούπα τσάι ιβίσκου, περιέχει όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα, που ευθύνονται για τα σημάδια της φωτογήρανσης, την εμφάνιση πανάδων και τις λεπτές γραμμές.

Επιπλέον, ο ιβίσκος είναι πλούσιος σε ένα γνωστό αντιοξειδωτικό, την μυρικετίνη, η οποία καταστέλλει την κολλαγενάση, ένα ένζυμο που αποδημεί το κολλαγόνο. Τα επίπεδα του κολλαγόνου μειώνονται με την πάροδο των χρόνων, με την μυρικετίνη να επιβραδύνει την μείωση του του διατηρώντας το δέρμα ελαστικό και νεανικό.

Η περιεκτικότητα του ιβίσκου σε βιταμίνη C, ενισχύει τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να το παράγει χωρίς το συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που πολλοί θεωρούν το τσάι ιβίσκου ως το φυσικό ενισχυτικό του κολλαγόνου για το δέρμα.

Τα 7 βήματα για να φτιάξετε το τέλειο τσάι με υπέροχη γεύση

Πώς να φτιάξετε τσάι ιβίσκου

Για να προετοιμάσετε το ρόφημά σας, απλά βράστε τα αποξηραμένα άνθη ιβίσκου για 5 έως 10 λεπτά, αφήνοντάς το να «ξεκουραστεί» για ακόμη 20 λεπτά πριν το καταναλώσετε.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς μελέτες έχουν δείξει, ότι η μεγάλη κατανάλωση ιβίσκου μπορεί να ρίξει την αρτηριακή πίεση ενώ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις – χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί- εμφάνισης παραισθήσεων μετά την μεγάλη κατανάλωση του.

Απολαμβάνοντας ωστόσο μια κούπα την ημέρα, ή κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα, λαμβάνεται όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και φυσικά το υπέροχο άρωμά του.

Όλο Υγεία

Scroll to Top