Site icon Όλο Υγεία

Θρεπτική συνταγή με πράσινα φασολάκια, πέστο και πεκάν από τους ειδικούς του Κλίβελαντ

φασολάκια

Αυτό το πολύχρωμο, χορταστικό πιάτο μπορεί να συμπληρώσει ένα κύριο πιάτο ή να χρησιμεύσει ως ένα ελαφρύ, γευστικό γεύμα από μόνο του.

Οι ξηροί καρποί και το πέστο που περιχύνονται πάνω από τα πράσινα φασόλια στη συνταγή ενισχύουν τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά.

Πράσινα φασολάκια πέστο καρύδι και πεκάν:

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου σπανακιού
3 ουγγιές φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν
3 ουγγιές καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 ουγγιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
9 φλιτζάνια μαγειρεμένα πράσινα φασόλια, στραγγισμένα καλά

Εκτέλεση

Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

15 μερίδες
Κάθε μερίδα 1/2 φλιτζάνι περιέχει:

Θερμίδες: 150
Νάτριο: 85 mg
Ζάχαρη: 2 γρ
Χοληστερόλη: 0 mg
Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ
Φυτικές ίνες: 3 γρ
Πρωτεΐνη: 2 γρ
Υδατάνθρακες: 6 γρ

Όλο Υγεία

Exit mobile version