Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε ένα υπέροχο στήθος κοτόπουλου ψητού με δεντρολίβανο και λεμόνι.
Με χρόνο μαγειρέματος μόλις 6 με 8 λεπτά θα έχετε γρήγορα ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που θα μπορούσε να σας βγάλει ασπροπρόσωπους και στο γιορτινό τραπέζι. Με τα υλικά βγαίνουν 4 μερίδες.
Υλικά:
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα (150 gr το καθένα)
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Παρασκευή:
- Ανακατέψτε ελαφρά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο στο μπλέντερ. Αφήνετε στην άκρη το ένα τέταρτο του μείγματος και το βάζετε στο ψυγείο.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα δοχείο και προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα δεντρολίβανου και λεμονιού.
- Μαρινάρετε για 8 ώρες στο ψυγείο.
- Ψήστε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές για 6 έως 8 λεπτά το καθένα, μέχρι να ψηθεί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και αλείφουμε με την κρατημένη μαρινάδα.
Διατροφικά στοιχεία:
Ανά 1/4 της συνταγής
- 260 θερμίδες
- 25 γραμμάρια πρωτεΐνης
- 2 γραμμάρια υδατάνθρακες
- 1 γραμμάριο φυτικών ινών
- 60 χιλιοστόγραμμα νατρίου
- 16 γραμμάρια λίπους
Η συνταγή είναι από το Harvard University Dining Services