Στήθος κοτόπουλου ψητό δεντρολίβανο και λεμόνι – Συνταγή από το Χάρβαρντ

συνταγή στήθος κοτόπουλου

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε ένα υπέροχο στήθος κοτόπουλου ψητού με δεντρολίβανο και λεμόνι.

Με χρόνο μαγειρέματος μόλις 6 με 8 λεπτά θα έχετε γρήγορα ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που θα μπορούσε να σας βγάλει ασπροπρόσωπους και στο γιορτινό τραπέζι. Με τα υλικά βγαίνουν 4 μερίδες.

Υλικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα (150 gr το καθένα)
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Παρασκευή:

  • Ανακατέψτε ελαφρά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο στο μπλέντερ. Αφήνετε στην άκρη το ένα τέταρτο του μείγματος και το βάζετε στο ψυγείο.
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα δοχείο και προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα δεντρολίβανου και λεμονιού.
  • Μαρινάρετε για 8 ώρες στο ψυγείο.
  • Ψήστε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές για 6 έως 8 λεπτά το καθένα, μέχρι να ψηθεί.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και αλείφουμε με την κρατημένη μαρινάδα.

 

Διατροφικά στοιχεία:

Ανά 1/4 της συνταγής

  • 260 θερμίδες
  • 25 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 2 γραμμάρια υδατάνθρακες
  • 1 γραμμάριο φυτικών ινών
  • 60 χιλιοστόγραμμα νατρίου
  • 16 γραμμάρια λίπους

Η συνταγή είναι από το Harvard University Dining Services

συνταγή

Όλο Υγεία

Scroll to Top