Αυτή η αντιφλεγμονώδης σούπα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι ένα χορταστικό πιάτο σχεδιασμένο για να σας θρέψει να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και να καταπολεμήσετε τη φλεγμονή στο σώμα σας.
Αυτή η φυτικής προέλευσης σούπα περιέχει φακές, που προσφέρουν άφθονη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, καθιστώντας τη σούπα ικανοποιητική. Μαζί με αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως ο κουρκουμάς και η γλυκοπατάτα, δημιουργείται μια ισορροπημένη σούπα που είναι ζεστή και νόστιμη.Οι ειδικοί τη συστήνουν μετά τις γιορτές για μερικές ημέρες.
Νόστιμη κοτόσουπα από τον Σεφ Κώστα Δημόπουλο – Γίνεται εύκολα και είναι πολύ θρεπτική
Πληροφορίες συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες: 6
Διατροφικό προφίλ συνταγής
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, υγιεινή για το έντερο, αντιφλεγμονώδης, χωρίς σουσάμι, χωρίς ξηρούς καρπούς, χωρίς γαλακτοκομικά, κατάλληλη για εγκυμοσύνη, χωρίς σόγια, πλούσια σε ίνες, Vegan, πρωτεΐνη, χωρίς αυγά, χωρίς γλουτένη.
Χορτοφαγική σούπα – Περιγραφή συνταγής
Αυτή η αντιφλεγμονώδης σούπα υψηλής πρωτεΐνης είναι ιδανική για τους πιο ψυχρούς μήνες του χρόνου. Είναι πλούσια σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη από φακές, οι οποίες παρέχουν και μια υγιεινή δόση φυτικών ινών. Είναι τέλεια για προετοιμασία γευμάτων, καθώς μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για εύκολη επαναθέρμανση.
Μακροζωία: Η μακροβιότερη οικογένεια του κόσμου τρώει αυτό το 1 γεύμα κάθε μέρα για μεσημεριανό
Συμβουλές εκτέλεσης συνταγής
- Κατά την ανάμειξη ζεστών υγρών, μην γεμίζετε πολύ το μπλέντερ και αφαιρέστε το κέντρο του καπακιού για να διαφύγει ο ατμός.
- Χρησιμοποιήστε κόκκινες φακές για πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ρεβίθια.
- Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες συστατικό που μειώνει τον πόνο από την αρθρίτιδα και προστατεύει από ορισμένους τύπους καρκίνου.
Υλικά
- 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1½ φλιτζάνι)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- 1½ κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμάς
- 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 1⅔ φλιτζάνια κόκκινες φακές
- 1 γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους (½ ιντσών, περίπου 2 φλιτζάνια)
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα (περίπου 1½ φλιτζάνι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου
- 2 κουτάκια (13.5 oz) light γάλα καρύδας, καλά ανακατεμένο
- 1½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, συν επιπλέον για γεύση
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Η σούπα της μακροζωίας: Νόστιμη και θρεπτική χειμωνιάτικη συνταγή
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και ¼ κουταλάκι αλάτι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και τον κουρκουμά. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Ρίξτε τον ζωμό, τις φακές και το υπόλοιπο αλάτι. Φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
- Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 14-16 λεπτά.
- Σε μικρό τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε την πάπρικα και τους σπόρους μάραθου. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Χρησιμοποιώντας μπλέντερ, πολτοποιήστε τη σούπα σε παρτίδες. Επιστρέψτε την στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας και το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε με το μείγμα πάπρικας και κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!