Το σνακ «αντιγήρανσης» της Κέιτ Μίντλετον που μειώνει και τη χοληστερίνη

Κέιτ Μίντλετον

Η διατροφή της Κέιτ Μίντλετον γίνεται συχνά συζητήσεων από τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, οι οποίοι θέλουν να κάνουν παρόμοιες υγιεινές επιλογές. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά για την αγάπη της για τις θρεπτικές υπερτροφές.

Έτσι, το περιοδικό HELLO εξέτασε τις διατροφικές επιλογές της μελλοντικής βασίλισσας της Αγγλίας και επεσήμανε ένα βασικό σνακ που λατρεύει η 43χρονη μητέρα τριών παιδιών. Σύμφωνα με αναφορές, τείνει να αποφεύγει τα επεξεργασμένα γλυκά, επιλέγοντας αντ ‘αυτού υγιεινές εναλλακτικές όπως φρούτα και λαχανικά, όπως το γκότζι μπέρι.

Το αρχαιοελληνικό φρούτο που ανακουφίζει από δυσκοιλιότητα και προστατεύει την καρδιά

Το φρούτο, εγγενές στην Κίνα, μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους -όπως ωμό, αποξηραμένο ή μαγειρεμένο. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να προσθέσουν την ισχυρή υπερτροφή σε smoothies και να τη συνδυάσουν με άλλα νόστιμα φρούτα και λαχανικά.

Γκότζι Μπέρι: Οι ιδιότητες που κάνουν την Κέιτ Μίντλετον να τα «λατρεύει»

Αξίζει να  λάβετε υπόψη σας αυτά τα νόστιμα μούρα, ειδικά εάν ένας από τους στόχους σας για τη νέα χρόνια είναι η πιο υγιεινή διατροφή, αλλά ταυτόχρονα έχετε βαρεθεί τα κλασικά φρούτα που διατίθενται στο σούπερ μάρκετ. Τα γκότζι μπέρι, τα οποία έχουν μια ξεχωριστή γλυκόξινη γεύση, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα.

Πιστεύεται, μάλιστα, ότι επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης και διατηρούν την καλή υγεία των ματιών. Μια μελέτη του 2021 πρότεινε ότι η τακτική κατανάλωση γκότζι μπέρι κατά τη μέση ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

Το κινεζικό φρούτο του Ιανουαρίου που προστατεύει έντερο και ανοσοποιοτικό και μειώνει τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά

Τα φρούτα αυτά είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικές ενώσεις που καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν ουσιαστικά στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από βλάβες και σημάδια γήρανσης, βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματος.

Ο καρπός είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Healthline. Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που εμπλέκεται στη μεταφορά οξυγόνου και στην παραγωγή υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Επιπλέον, τα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και να προάγουν την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC Good Food. «Η μακροχρόνια κατανάλωση γκότζι μπέρι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL χοληστερόλη και βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δημοσίευση.

Επιπλέον, επικαλείται μια μελέτη που έδειξε ότι οι πολυσακχαρίτες -μια σειρά από υδατάνθρακες στα γκότζι μπέρι- μπορεί να ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και να μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, προστατεύοντας έτσι την καρδιά.

Γκότζι Μπέρι: Προσοχή στις πιθανές παρενέργειες

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι θα πρέπει να προσεγγίζουν αυτά τα φρούτα με προσοχή, καθώς θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την υγεία τους. Τα γκότζι μπέρι μπορεί να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα για την αραίωση του αίματος και τον διαβήτη.

Το «φρούτο της πολυτέλειας» που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, ανακουφίζει τα συμπτώματα αρθρίτιδας και ενισχύει την καρδιά

Αυτά τα ασιατικά μούρα μπορεί να προκαλέσουν στομαχόπονους ή αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Και, όπως όλα τα αποξηραμένα φρούτα, τα γκότζι μπέρι περιέχουν ζάχαρη, επομένως είναι σημαντικό να αποφύγετε την υπερκατανάλωση εάν γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζετε ανισορροπίες σακχάρου στο αίμα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top