Το σπανάκι μπορεί να μας δώσει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ενώ θεωρείται καλό για την όραση. Απολαύστε το σε αυτήν την υπέροχη συνταγή.
Αυτό το λαχανικό είναι γνωστό ότι μας δίνει δύναμη και ενέργεια. Ο συνδυασμός του με το σουσάμι εκτοξεύει τα οφέλη του. Απολαύστε το σε μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή. Τα υλικά αφορούν σε 3 μερίδες.
Υλικά:
- 1 κιλό baby σπανάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα ή φυστικέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε την κανόλα ή το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά με τη λαβίδα ώστε όλα τα κομμάτια να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Όταν το σπανάκι μαραθεί ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρετε ζεστό, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατροφική αξία:
Ανά 1/3 της συνταγής
- 121 θερμίδες
- 5 γραμμάρια πρωτεΐνης
- 7 γραμμάρια υδατάνθρακες
- 4 γραμμάρια φυτικών ινών 120 χιλιοστόγραμμα νατρίου
- 6 γραμμάρια λίπους (1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους 3 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών 2 γραμμάρια πολυακόρεστων λιπαρών)
Η συνταγή είναι από το Harvard University Dining Services